-->
19.04.2024

Τι λέει η εταιρεία για τη ρόδα – Ευθύνες Σπηλιωτόπουλου στον Τεντόμα

Κατεπείγουσα προκαταρκτικη έρευνα διενεργείται με αφορμή μηνυτήρια αναφορά για την επικινδυνότητα της ρόδας που έχει τοποθετηθει στο Σύνταγμα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθει εάν υπάρχει θέμα παραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορούν να προκαλέσουν έκθεση σε κίνδυνο καθώς και παράβαση καθήκοντος.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης συνεργεία του δήμου άρχισαν να αφαιρούν από τη ρόδα τα βαγόνια εν όψει κακοκαιρίας.

Τελικά ο δήμος έκανε γνωστό ότι, ακολουθώντας την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεαμάτων, απορρίπτει το αίτημα της επιχείρησης που τη διαχειρίζεται να παραταθεί η παραμονή της έως ότου προσκομιστούν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία.

Σε σχετική ανακοίνωση ανάφερεται ότι ζητήθηκε η αποσυναρμολόγηση και η απομάκρυνση της κατασκευής.

Τον Τεντόμα δείχνει ο Αρης Σπηλιοτώπουλος

Από το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης « Αθήνα Μπορείς» εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση :

«Μόνο άγνοια μπορεί να δικαιολογήσει την όποια άμεση ή έμμεση σύνδεση του Προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ και δημοτικού συμβούλου Χ.Τεντόμα με τη δημοτική μας παράταξη. Και για να είμαστε πιο ειλικρινείς το μόνο που μας συνδέει είναι ότι ο Χ.Τεντόμας αφού χρησιμοποίησε την δημοτική μας παράταξη και τους χιλιάδες συμπολίτες που μας εμπιστεύτηκαν  για την εκλογή του, αμέσως μετά αποστάτησε και ανεξαρτητοποιήθηκε έτσι ώστε ανενόχλητος να είναι αναπόσπαστο  τμήμα της διοίκησης της σημερινής δημοτικής αρχής. Άλλωστε στην σημερινή δημοτική αρχή οφείλεται ο διορισμός του στην Διοίκηση του ΟΠΑΝΔΑ και σ’ αυτήν και  μόνο πολιτικά, οικονομικά αλλά και ηθικά αναφέρεται. Η διοίκηση του Δήμου της Αθήνας είναι συνολική, συλλογική και αδιαίρετη και όποια προσπάθεια διάκρισης κάποιου ή τμήματος αυτής μόνο σκοπιμότητα υποκρύπτει.

Όσον αφορά την προχειρότητα, την επιπολαιότητα και τον τρόπο που ασκείται η διοίκηση του ΟΠΑΝΔΑ, η πιο χαρακτηριστική φωτογραφία της είναι η ξεχαρβαλωμένη Ρόδα του Συντάγματος, με υποβασταζόμενες  ξύλινες σανίδες και χωρίς μελέτη καταλληλότητας.

Για όλα τα υπόλοιπα εκκρεμεί μια ουσιαστική και εις βάθος έρευνα που θα φωτίσει όλες τις πλευρές μιας σκοτεινής  απόφασης που η διοίκηση του ΟΠΑΝΔΑ προσπαθεί  με διαρροές να μετακυλήσει στον Δήμαρχο της Αθήνας.

Τι απαντά η εταιρεία Venus Eurofreight

«Ο έλεγχος των μελετών για τη ρόδα και η πιστοποίησή τους από τον ανεξάρτητο φορέα TUV NORD HELLAS, ήταν δυνατό να ξεκινήσει μόνο μετά την ολοκλήρωση της ανέγερσης και κατόπιν αυτές θα προσκομίζονταν στην επιτροπή του Δήμου για έλεγχο και χορήγηση της άδειας λειτουργίας της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Venus Eurofreight, η εταιρεία που έχει για την Ελλάδα τα δικαιώματα χρήσης της ρόδας παρατήρησης τύπου GIANT R40 της Ολλανδικής ιδιοκτήτριας και κατασκευάστριας εταιρείας SKYVIEW/VEKOMA.
Στην ανακοίνωσή της, η Venus Eurofreight σημειώνει ότι ζητήθηκε με πρωτοβουλία των Ολλανδών ιδιοκτητών της ρόδας και μέσω της εταιρείας ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να προσκομισθούν τα τεχνικά στοιχεία που να απαντούν σε όλα τα ερωτήματα, ωστόσο το αίτημα αυτό δεν έγινε αποδεκτό από τις δημοτικές αρχές.
Συμμορφούμενη στην απόφαση του Δήμου, η εταιρεία τονίζει θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στην αποξήλωση της ρόδας, ενώ επισημαίνει ότι η χρήση της «με πρωτοβουλία του Δήμου θα ήταν δωρεάν για τους πολίτες και για 20 ημέρες από την έναρξη της λειτουργίας της ενώ παράλληλα θα είχε μηδενικό κόστος για τον Δήμο. Οι όροι και οι προϋποθέσεις περαιτέρω παραμονής της θα ήταν αποτέλεσμα νέας διαγωνιστικής διαδικασίας που θα ακολουθούσε».
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Venus Eurofreight:
«Ως έχοντες για την Ελλάδα τα δικαιώματα χρήσης της ρόδας παρατήρησης τύπου GIANT R40 της Ολλανδικής ιδιοκτήτριας και κατασκευάστριας εταιρείας SKYVIEW/VEKOMA επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:
Σε συνέχεια πρόσκλησης ενδιαφέροντος και διαγωνιστικής διαδικασίας που ολοκληρώθηκε από τον ΟΠΑΝΔΑ στις 21/11/2016, ανατέθηκε στην εταιρεία μας ως έχουσας το δικαίωμα από τον Ολλανδικό οίκο, η εγκατάσταση στην πλατεία Συντάγματος και λειτουργία μιας τελευταίας τεχνολογίας ρόδας παρατήρησης τύπου GIANT R40.
Η ανέγερσή της, πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένο και πολύπειρο προσωπικό της ιδιοκτήτριας Ολλανδικής εταιρείας σύμφωνα με τη συμβατική της υποχρέωση και βάση χρονοδιαγράμματος ολοκληρώθηκε στις 22/12/2016.
Ο έλεγχος των μελετών και η πιστοποίησή τους από τον ανεξάρτητο φορέα TUV NORD HELLAS ήταν δυνατό να ξεκινήσει ΜΟΝΟ μετά την ολοκλήρωση της ανέγερσης και κατόπιν αυτές θα προσκομίζονταν στην επιτροπή του Δήμου για έλεγχο και χορήγηση της άδειας λειτουργίας της.
Στην διάρκεια των ελέγχων των μελετών υπήρξαν διευκρινιστικές ερωτήσεις από τον φορέα πιστοποίησης οι οποίες λόγω των εορταστικών ημερών δεν μπόρεσαν να απαντηθούν άμεσα από τους κατασκευαστές. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε με πρωτοβουλία των Ολλανδών ιδιοκτητών της ρόδας μέσω της εταιρείας μας ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να προσκομισθούν τα τεχνικά στοιχεία που να απαντούν σε όλα τα ερωτήματα και να υπερκαλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας της ρόδας παρατήρησης.
Το αίτημα αυτό δεν έγινε αποδεκτό από τις δημοτικές αρχές σήμερα και συμμορφούμενοι στην απόφαση του Δήμου θα προχωρήσουμε τις επόμενες ημέρες στην αποξήλωσή της.
Κλείνοντας επιθυμούμε να επισημάνουμε τα κάτωθι:
Η χρήση της ρόδας με πρωτοβουλία του Δήμου θα ήταν δωρεάν για τους πολίτες και για 20 ημέρες από την έναρξη της λειτουργίας της ενώ παράλληλα θα είχε μηδενικό κόστος για τον Δήμο. Οι όροι και οι προϋποθέσεις περαιτέρω παραμονής της θα ήταν αποτέλεσμα νέας διαγωνιστικής διαδικασίας που θα ακολουθούσε.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε ότι αντίστοιχα εγχειρήματα σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις χρειάστηκαν από έναν έως τρεις μήνες να δοκιμαστούν, να πιστοποιηθούν και να αδειοδοτηθούν λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Ευχόμαστε ότι στο άμεσο μέλλον τόσο οι πολίτες της Αθήνας όσο και οι ξένοι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία των εικόνων της Αθήνας μας από ψηλά.
Venus Eurofreight»Διαβάστε επίσης