-->
26.11.2022

Τουρκία: Ξυλοδαρμός ανήλικων προσφύγων επειδή έκλεψαν ψωμί! (video)

Οι αρχές συνέλαβαν δύο Τούρκους εργαζόμενους σε παντοπωλείο, οι οποίοι ζτύπησαν με μπαστούνια δύο ανήλικους Σύρους, τους οποίους υποψιάζονταν ότι ήθελαν να κλέψουν ψωμί. Οι Τούρκοι προφυλακίστηκαν, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Έρευνα για «σωματική βλάβη από πρόθεση» άρχισε σε βάρος των δύο ανδρών που εργάζονται σε παντοπωλείο της Αντιόχειας, στην επαρχία Χατάι (νότια), στα σύνορα με τη Συρία.

Σύμφωνα με το Ανατολή, οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι έσπασαν στο ξύλο δύο Σύρους ηλικίας 16 ετών τους οποίους υποψιάζονταν ότι ήθελαν να κλέψουν ψωμί την Παρασκευή. Το περιστατικό κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Οι εικόνες προβλήθηκαν από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας την οργή των χρηστών των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης. Στα πλάνα διακρίνονται δύο άνδρες να τρέχουν κρατώντας μπαστούνια στα χέρια τους και να ξυλοφορτώνουν τους δύο ανήλικες, που μόλις είχαν κλέψει ψωμί από ένα ντουλάπι.

Στη συνέχεια τους ανάγκασαν να επιστρέψουν το ψωμί εκεί απ’ όπου το πήραν, συνεχίζοντας να τους ξυλοφορτώνουν προτού φθάσει η αστυνομία και τα ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, έρευνα για «κλοπή» άρχισε και εναντίον των δύο Σύρων,  οι οποίοι χρειάστηκε να παραμείνουν υπό νοσηλεία για μία ημέρα.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου απηύθυνε έκκληση τη Δευτέρα στους συμπολίτες του «να επιδείξουν στοργή προς αυτούς τους μετανάστες. Φροντίστε τους όπως φροντίζετε τα παιδιά σας» υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης