Search
Close this search box.
Search

Του Σωτήρη Παπαδημητρίου*
Ελλάς, η χώρα των θαυμάτων

Πριν 6 έτη

Μετά από οκτώ χρόνια γενικευμένης οικονομικής και θεσμικής κρίσης, στη διάρκεια της οποίας δοκιμάστηκαν οι αντοχές και οι ανοχές εκατομμυρίων συμπολιτών μας, η Ελλάδα φαίνεται ότι πλέον βγαίνει οριστικά από τα τούνελ.

Οι περισσότεροι από 500.000 νέοι, στην πλειοψηφία τους επιστήμονες, που αναζήτησαν τα προηγούμενα χρόνια ένα καλύτερο κι ασφαλέστερο μέλλον σε κάποια άλλη χώρα μπορούν να αρχίσουν να «πακετάρουν» ξανά τα πράγματά τους, ετοιμάζοντας τη μεγάλη επιστροφή στα πάτρια εδάφη.

Η Ελλάδα όχι μόνο βγήκε από τα μνημόνια, αλλά, αργά και σταθερά, γίνεται και πάλι η χώρα των μεγάλων ευκαιριών.

Η χώρα που «ανασταίνει» πολιτικά ακόμη και νεκρούς.

Η χώρα που δίνει τη δυνατότητα ακόμη και σε έναν «σκουπιδιάρη» (την εργασία και προσφορά των οποίων τιμώκαι σέβομαι απεριόριστα) να αποκτήσει ανώτατα κρατικά αξιώματα.

Ο πρόσφατος ανασχηματισμός ανέδειξε τις «θεϊκές» ικανότητες του Αλέξη Τσίπρα.

Ως άλλος Ιησούς, «ανέστησε» πολιτικά τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αποδεικνύοντας ότι ο Λάζαρος μπορεί, υπό περιστάσεις, να είναι και γένους θηλυκού.

Ενώ, αντλώντας προφανώς«θεία έμπνευση» από το παράδειγμα της Μαρίας της Μαγδαληνής, τοποθέτησε στην κυβέρνησή του και την Κατερίνα Παπακώστα, αναδεικνύοντας τη μεγαλοψυχία του απέναντι σε ένα πρόσωπο που μέχρι πρόσφατα τον περνούσε «γενεές δεκατέσσερις» από τα socialmedia.

Τελικά σε αυτόν τον κόσμο, όλοι μας, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι,είμαστε παιδιά του ίδιου θεού.

Όμως ο «θεός της Ελλάδος»δεν είναι μόνον φιλεύσπλαχνος, είναι και δίκαιος.

Και επιβραβεύει όσους δουλεύουν σκληρά από νεαρή ηλικία, για να κερδίσουν τη μάχη της ζωής.

Η πορεία της Κατερίνας Νοτοπούλου το επιβεβαιώνει.

Από συμβασιούχος στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης το 2012, πέτυχε μέσα σε μόλις έξι χρόνια να γίνει υπουργός στην κυβέρνηση της «πρώτη φορά Αριστεράς».

Η Ελλάδα είναι η χώρα των θαυμάτων, αφού αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην Καινή Διαθήκη, αλλά και στην Ελλάδα του 2018, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

*Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας/ Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.