Search
Close this search box.
Search

Το γραφείο του Σαμαρά, οι μεταγραφές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ρόλος του Καμμένου 

Πριν 8 έτη
ekloges
Οι πρόωρες εκλογές
Στη σκιά της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα πολλά ήταν τα πηγαδάκια στη Βουλή, στο περιθώριο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία. Πολλοί, κυρίως οι κυβερνητικοί βουλευτές, αν και στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά με γκρίνια, είχαν ένα και μόνο κεντρικό ερώτημα: Μπορεί το σημερινό, ιδιαίτερα αρνητικό για την κυβέρνηση, πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον, να οδηγήσει τελικά και σε επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων;
tsipras
Αγωνία για το μέλλον
Οι κυβερνητικοί βουλευτές, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένοι, αλλά επέμεναν πως ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παλέψει μέχρι το τέλος και δεν θα πέσει, παρά την προσπάθεια της παλαιάς, όπως έλεγαν, διαπλοκής. Αντίθετα οι βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, δεν απέκλειαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Η αντίστροφη μέτρηση για την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία ξεκίνησε» έλεγαν, ενώ μόλις είχε γίνει γνωστή η νέα δημοσκόπηση της Pulse όπου εμφάνιζε τη Ν.Δ. να προηγείται με μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι αναλύσεις της Βουλής
Σε πολλά πηγαδάκια βουλευτές όλων των κομμάτων έλεγαν ότι το «κλειδί» των πιθανών πολιτικών εξελίξεων βρίσκεται στην αυξανόμενη δυσαρμονία μεταξύ κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και κοινωνίας, η οποία καταδεικνύεται από τον μεγάλο βαθμό απογοήτευσης των πολιτών για την κυβερνητική πολιτική που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις. Ακόμα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν κατ’ ιδίαν ότι ουδέποτε κυβέρνηση υπέστη τόσο μεγάλη φθορά μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αν και έλεγαν ότι θα σταματήσει η κοινωνική πίεση με τις αναγκαίες κινήσεις που πρέπει να γίνουν.
kammenos708_54
Γεφυροποιός Καμμένος
Ρόλο γεφυροποιού μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Αρχιεπισκοπής έπαιξε ο Πάνος Καμμένος κατόπιν συνεννόησης με τον Πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας που ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας έστειλε μήνυμα στον Ιερώνυμο, κατά τη συνάντηση του δεύτερου με τον Μακαριώτατο στην Αρχιεπισκοπή. Η ένταση για το μάθημα των θρησκευτικών έχει προβληματίσει τον Πρωθυπουργό που ήθελε ηρεμία και το εξασφάλισε. «Το καράβι βουλιάζει και εμείς δεν πρέπει να τραγουδάμε. Έχουμε όλοι ευθύνη» είπε ο Αρχιεπίσκοπος στον υπουργό Άμυνας καλώντας τον να πει στους συναδέλφους του: « Ότι είναι πολυτέλεια σήμερα να ασχολούμαστε με γκρίνιες». Μετά από αρκετή ώρα προέκυψε η πρωτοβουλία για έναρξη διαλόγου για να ξεκινήσει διάλογος κυβέρνησης και Αρχιεπισκοπής.
tsakalwtos-pappas
Κόντρα Τσακαλώτου – Παππά
Η στήλη πληροφορείται ότι έχει ξεσπάσει κόντρα το τελευταίο διάστημα μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για την αξιολόγηση και τη συζήτηση με τους πιστωτές. Τις τελευταίες ημέρες έχει παρενέβη πολλές φορές ο Πρωθυπουργός για να μην λάβει διαστάσεις η σύγκρουση.
voutsis-flampouraris
Η παλαιά φρουρά γκρινιάζει
Στο στόχαστρο της παλαιάς φρουράς, Νίκου Βούτση, Αλέκου Φλαμπουράρη, Νίκου Φίλη, κ.α. βρίσκεται ο Ν. Παππάς που δέχεται έντονη κριτική για τον τρόπο που εξελίχθηκε η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.
siriza
Συριζαίικες Μετεγγραφές
Πολλά και ενδιαφέροντα γίνονται στο παρασκήνιο όσον αφορά τις μετεγγραφές στελεχών από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς προς το ΣΥΡΙΖΑ. Προ ημερών σε εκδήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη, όπου μίλησε και ο Πρωθυπουργός, εκτός από τον Φώτη Κουβέλη, παρέστησαν, η Μαρία Ρεπούση, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Στέφανος Τζουμάκας, κ.α. Ήδη, η Μαρία Ρεπούση άρχισε τον ιντερνετικό αγώνα κατά της ΝΔ και υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Και έχουμε συνέχεια…
samaras
Γραφείο Σαμαρικών
Μαθαίνω ότι κινούνται έντονα στο παρασκήνιο οι «σαμαρικοί» με τις πολιτικές ευλογίες του Αντώνη Σαμαρά. Τι έμαθε η στήλη; Σκληροί υποστηρικτές του πρώην Πρωθυπουργού έχουν νοικιάσει και γραφεία στο κέντρο της Αθήνας, όπου γίνονται διάφορες συναντήσεις. Γιατί άραγε;

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.