-->
26.01.2021

Το δίλημμα του Μητσοτάκη, οι ισορροπίες στο κόμμα και …ο Σαμαράς

Όλο και πληθαίνουν οι φωνές στο εσωτερικό της ΝΔ για την στάση που κρατάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από τη μια πλευρά είναι οι «σκληροί» όπως οι Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Δημήτρης Κυριαζίδης κ.α.
που ζητούν αντιπολίτευση σε υψηλούς τόνους και από την άλλοι οι πιο κεντρώοι όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που ζητούν πιο συναινετική στάση με ρεαλιστικές αντιπροτάσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ των δυο γραμμών, χωρίς να σημαίνει ότι τα καταφέρνει με επιτυχία, την ώρα μάλιστα που θέλει τη διερεύνηση του κόμματος προς το κέντρο. Αυτό όμως ενέχει τον κίνδυνο το κόμμα να χάσει από τα δεξιά κάτι που επισημαίνουν όλο και περισσότεροι εντός της ΝΔ.

Την ίδια ώρα όμως η επανεμφάνιση Σαμαρά φέρνει νέα δεδομένα στο γαλάζιο στρατόπεδο αφού ο πρώην πρωθυπουργός είναι υπέρ της σκληρής αντιπολίτευσης, την ώρα που επιζητεί την πολιτική του δικαίωση ενώ ξεκαθάρισε από την Καλαμάτα πως παραμένει παρών στο πολιτικό σκηνικό και τις εξελίξεις.


Διαβάστε επίσης