Search
Close this search box.
Search

Το κρυφό σχέδιο Μεϊμαράκη – Γιατί επιλέγει μετωπική με Σαμαρά, Βορίδη και Τζιτζικώστα

Πριν 9 έτη

Η επιλογή του Ευάγγελου Μεϊμαράκη να προχωρήσει σε μετωπική με τον Αντώνη Σαμαρά και δευτερευόντως με τον Μάκη Βορίδη είναι η αρχή ενός σχεδίου που μόλις ξεκίνησε. Μετά το φιάσκο της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ, χτυπάει τον Αντώνη Σαμαρά μαζί με τον Μάκη Βορίδη, ταυτίζοντας τους ουσιαστικά με τον Απόστολο Τζιτζικώστα σε μια προσπάθεια να τους καδράρει στα μάτια των νεοδημοκρατών.

Ο σχεδιασμός αποφασίστηκε αργά το βράδυ της Κυριακής αλλά ήρθε πιο μπροστά μετά το χθεσινό ρεπορτάζ του Έθνους όπου υποστήριζε πως ο Αντώνης Σαμαράς λέει να αναλάβει υπηρεσιακός πρόεδρος…meimar_vorides

” Άκουσα τον Βορίδη να λέει να ζητήσω συγγνώμη, εκείνος όμως την ήξερε την εταιρεία και δικηγορικά. Οι άρτι αφιχθέντες να σέβονται λίγο αυτούς που έχουν δώσει τη ζωή τους για το κόμμα και να είναι πιο προσεκτικοί. Ο Αντώνης Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία. Το Μέγαρο Μαξίμου επί Σαμαρά γνώριζε την εταιρεία και όλοι εγγυήθηκαν. Γιατί εκπλήσσονται όλοι..” δήλωσε ο Μεϊμαράκης βάζοντας μπροστά το σχέδιο..

Ο πρώην πρωθυπουργός παρά το γεγονός ότι δημόσια λέει ότι δεν ασχολείται οι καλά γνωρίζοντες επιμένουν πως ο ίδιος ήταν ο πρωταγωνιστής σε σχέση με τη θέση που πήραν γαλάζια στελέχη στην μάχη της διαδοχής και τον ποιον υποψήφιο υποστηρίζουν ενώ ενημερώνεται για κάθε εξέλιξη.

Εξάλλου οι σχέσεις Μεϊμαράκη – Σαμαρά μόνο παγωμένες έως πολικές μπορεί να χαρακτηριστούν και αυτό αποδείχθηκε και το πρωί της Δευτέρας όταν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιτέθηκε τον πρώην πρόεδρο του κόμματος.karamanlis_meimarakis

Πάντως για τον όλο σχεδιασμό είναι ενημερωμένος και ο Κώστας Καραμανλής όπου έχει εικόνα των κινήσεων Σαμαρά. Εν τω μεταξύ δεν ξεχνάει και την συμπεριφορά Βορίδη που ενώ τον είχε επισκεφθεί στην αρχή της διαδικασίας, διαρρέοντας ο πρώην υπουργός Υγείας ότι θα κινηθεί θεσμικά, τελικά επέλεξε τον Τζιτζικώστα.

Οι πληροφορίες του 15minutes.gr επιμένουν πως τα επόμενα 24ωρα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα συνεχίσει τα σφυροκοπήματος ξυπνώντας το θυμικό των νεοδημοκρατών.

Από την άλλη όμως σήμερα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης να παραιτηθεί απο την προεδρία της ΝΔ, με προσωρινό διάδοχο του τον Γιάννη Πλακιωτάκη. Μάλιστα χτες το βράδυ βγήκε στο “Ενικός” και στο Νίκο Χατζηνικολάου και ξεκαθάρισε πως θα ανακαλέσει την παραίτηση αν βγει και του το ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στο ρεπορτάζ του Έθνους.

“Εξεπλάγην όταν διάβασα ότι ο κ. Σαμαράς ζητούσε την παραίτησή μου. Απάντησα στις διαρροές του κ. Σαμαρά. Εάν ο κ. Σαμαράς αύριο δηλώσει ότι δεν ζητεί την παραίτησή μου, δεν θα παραιτηθώ. Παραιτούμαι γιατί θεωρώ ότι αυτός που με πρότεινε αίρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου”, είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και συνέχισε “εάν ο κ. Σαμαράς μου δώσει εκ νέου την εμπιστοσύνη του τότε δεν παραιτούμαι. Εγώ δεν τον ενέπλεξα, απλώς διερωτήθηκα πως γίνεται εφόσον αυτή η εταιρεία δεν έκανε καλά τη δουλειά της, ζητούν  από μένα να παραιτηθώ. Εάν δεν πάρει όμως δημόσια θέση εγώ παραιτούμαι και θα δώσω τη θέση του αντιπροέδρου στον κ. Πλακιωτάκη “.samaras-meimarakis-750x400

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προχώρησε σε αυτή την κίνηση καδράροντας για ακόμα μια φορά τον Αντώνη Σαμαρά αναδεικνύοντας παράλληλα το ρόλο που παίζει στο παρασκήνιο. Στο ενδιάμεσο όμως πετάει το μπαλάκι στον Απόστολο Τζιτζικώστα, τον οποίο καλεί να παραιτηθεί από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως κάνει αυτός από την προεδρία της ΝΔ ενώ αποδέχθηκε ντιμπέιτ με τον περιφερειάρχη.

Στην ίδια παρέμβασή του, επέμεινε στην κόντρα του προς τον κ. Τζιτζικώστα, λέγοντας ότι είναι ο μόνος από τους υποψηφίους προέδρους με τον οποίο θέλει να έρθει σε τηλεοπτική αντιπαράθεση και δέχεται να κάνουν debate. Τον κατηγόρησε ότι «δεν έχει ήθος», υποστηρίζοντας ότι του έκανε «χυδαίες επιθέσεις» με τα τηλεοπτικά σποτ που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.tzitzikostas

Εξάλλου Μητσοτάκης και Γεωργιάδης παραιτήθηκαν από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ. Πάντως ο Απόστολος Τζιτζικώστας επιμένει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα το απόγευμα συνεδριάζει η γαλάζια Κ.Ο. όπου θα δώσει το παρών και ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Μάλιστα η πρόταση Μεϊμαράκη για να αναλάβει ο Γιάννης Πλακιωτάκης αναμένεται να ειπωθεί μέσα στη συνεδρίαση.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.