24.10.2020    04:12

Το οργισμένο «γράμμα» στο ΓΕΣ από τη μητέρα του αδικοχαμένου Επιλοχία στον Εβρο

Οργισμένο κείμενο προς το ΓΕΣ και τον Αργηχό του γράφει η μητέρα του Επιλοχία Γιώργου Πάλλα, ο οποίος έχασε τη ζωή του από έμφραγμα μέσα στο ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου, το οποίο δεν διαθέτει καρδιολόγο, αφήνοντας πίσω του την εγκυμονούσα σύζυγό του.

Δεν είναι εύκολο να δεχτείς τον χαμό ενός δικού σου ανθρώπου. Πολύ περισσότερο του παιδιού σου. Κι όταν ένας γονιός πιστεύει ότι υπήρχε έστω και μία πιθανότητα αυτός ο θάνατος να είχε αποφευχθεί, τότε είναι απολύτως δικαιολογημένο η πίκρα και η θλίψη να συνοδεύονται και από οργή.

Ακολουθεί το κείμενο της κυρίας Νερατζιάς Πάλλα:

«15 μέρες έχουν περάσει από την μέρα που ο ΕΠΟΠ Επιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Πάλλας άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο 219 ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου το οποίο δεν υπήρχε καρδιολόγος και παθολόγος και ακόμη να εμφανιστεί ο εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΣ να κάνει μια ανακοίνωση ή να πάρει κάποιος ένα τηλέφωνο τους γονείς και συγγενείς για να δώσουν της απαντήσεις που αναζητούν.

»Βέβαια το μόνο που απασχολεί το ΓΕΣ όπως αποδεικνύεται για άλλη μία φορά είναι τα εγκαίνια, οι φωτογραφίες και τα πανηγύρια του Αρχηγού και του επιτελείο του. Μπορείτε να μας απαντήσετε Κ. Υπουργέ Εθνικής Άμυνας και οι Κ. Αρχηγοί των Επιτελείων ΓΙΑΤΙ υπάρχουν σε ένα έτος μέριμνας προσωπικού και εν καιρό ειρήνης τόσοι άδικοι θάνατοι στον Ελληνικό Στρατό; Προφανώς διότι όλα γίνονται στο βωμό του χρήματος και της καρέκλας».

Πηγή: Militaire