-->
28.09.2023

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του Γ. Κουμουτσάκου, στις Βρυξέλλες

Στο πλαίσιο της διεθνοποίησης των ελληνικών προτεραιοτήτων, θέσεων και προβληματισμών για το μεταναστευτικό ζήτημα σε συνέχεια και της κατάστασης που έχει δημιουργήσει η καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια, καθώς και ενόψει της έναρξης της διαπραγμάτευσης του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες.

Κατά την επίσκεψή του θα έχει σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους:

– με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον

– με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά,

– με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ,

– με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ, και τους συντονιστές του ΕΛΚ και της Σοσιαλιστικής Ομάδας στην ίδια Επιτροπή Ρομπέρτα Μέτσολα και Μπιρζίτ Σίπελ.

Σε διμερές επίπεδο Ελλάδας – Βελγίου ο κ. Κουμουτσάκος θα συναντηθεί με την υπουργό Υγείας και Μετανάστευσης του Βελγίου, Μάτζι Ντε Μπλοκ.

Αύριο ο αναπληρωτής υπουργός θα έχει ενημερωτική συνάντηση με τους Έλληνες ευρωβουλευτές των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην ελληνική Βουλή και θα κάνει ενημέρωση σε Έλληνες και ξένους ανταποκριτές στις Βρυξέλλες.Διαβάστε επίσης