-->
27.01.2021

Το ρήγμα ενός μέτρου από νάρκη στο ελληνόκτητο τάνκερ στη Σαουδική Αραβία – ΦΩΤΟ

Τα χειρότερα γλίτωσε το τάνκερ ελληνικών συμφερόντων που χτυπήθηκε την Τετάρτη από νάρκη, ανοιχτά των ακτών της Σαουδικής Αραβίας. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία του zarpanews στο δεξαμενόπλοιο Agrari MT με σημαία Μάλτας προκλήθηκε από την έκρηξη ρήγμα περίπου ένα μέτρο πάνω από την ίσαλο του σκάφους, το οποίο, ευτυχώς, είχε μόλις αδειάσει μεγάλο φορτίο από πετρέλαιο.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε στο Αλ Σουκαΐκ της Σαουδικής Αραβίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους (7 Έλληνες, ανάμεσά τους και ο πλοίαρχος).

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, πρίγκιπα Φάισαλ μπιν Φαρχάν, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά το περιστατικό με την έκρηξη σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στη Σαουδική Αραβία. Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας συνομίλησαν για τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Δένδιας.

Πηγή πληροφοριών και φωτό: zarpanews.gr


Διαβάστε επίσης