-->
26.09.2021

Το σχέδιο «μάχης» των αναρχικών – Που είχαν το στρατηγείο τους

Δίπλα σε ένα καφενείο, στο υπόγειο κτηρίου στην οδό Τσαμάδου,  δύο γιάφκες στη Ζαίμη και το υπαίθριο οπλοστάσιο με τις εκατοντάδες μολότοφ στο λόφο του Στρέφη, αποτελούσαν τα στρατηγεία των αντιεξουσιαστών, για τις επιθέσεις τους εναντίον της αστυνομίας αλλά και τα ορμητήρια από τα οποία σχεδίασαν τις εξορμήσεις τους κατά τα επεισόδια στην 7η επέτειο από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.

Η Ασφαλεια Αττικής, το πρωί της Κυριακής, εντόπισε υπαίθριο οπλοστάσιο με τις 112 μολότοφ θαμμένες στο Λόφο του Στρέφη,  παρά τα αντίμετρα των αντιεξουσιαστων με τσιλιαδόρους και  κωδικοποιημένα σήματα. Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, αν και εντόπισαν τα δύο υπόγεια διαμερίσματα στην οδό Ζαΐμη, δεν κατάφεραν ποτέ να πλησιάσουν, καθώς υπήρχε κίνδυνος να παγιδευτούν από τους αντιεξουσιαστές και έτσι αρκέστηκαν στη διακριτική επιτήρηση τους. Αξίζει να τονισθεί ότι οι μολότοφ και οι φωτοβολίδες που υπήρχαν στα δύο αυτά ορμητήρια που επαρκούσαν να καλύψουν τον κλεφτοπόλεμο των αναρχικών μέχρι  τη μία το βράδυ.

Συνολικά στην επιχείρηση που κράτησε 24 ώρες,  χρησιμοποιήθηκαν μόνο για τη συγκεκριμένη «ζώνη» 1200 αστυνομικοί ενώ κύριο μέλημα τους ήταν να τους «κλειδώσουν» στην πλατεία για να μην επεκταθούν στο κέντρο της πόλης όπως  επίσης και να μην έχουν πρόσβαση στις πολυκατοικίες χρησιμοποιώντας τις ταράτσες ως ορμητήρια για να πετάνε βόμβες μολότοφ και βαριά αντικείμενα στους αστυνομικούς.

Στο υπόγειο της Τσαμαδού και τα δυο υπόγεια της Ζαίμη υπήρχαν εκατοντάδες μολότοφ, μπιτόνια με βενζίνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πέτρες και άδεια μπουκάλια μπύρας ικανά να κάψουν όλη την Αθήνα.Διαβάστε επίσης