-->
24.09.2021

Τραμπ: Να απαγορευτεί η είσοδος μουσουλμάνων στις ΗΠΑ

Να απαγορευτεί στους μουσουλμάνους η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρότεινε ο Ντόναλντ Τραμπ, διεκδικητής του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016, στον απόηχο του μακελειού στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια. Άμεση ήταν η αντίδραση του Λευκού Οίκου.

Σε ανακοίνωσή του, ο Τραμπ υποστηρίζει ότι, βάσει ερευνών, οι μουσουλμάνοι τρέφουν «μίσος» προς τους Αμερικανούς και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νέες επιθέσεις.

«Χωρίς να εξεταστούν τα διάφορα στοιχεία των ερευνών, είναι προφανές στον καθένα ότι το μίσος είναι πέραν πάσης κατανόησης» ανέφερε ο Τραμπ.

«Το από πού πηγάζει αυτό το μίσος και γιατί, είναι κάτι που θα πρέπει να προσδιορίσουμε. Έως ότου μπορέσουμε να προσδιορίσουμε και να κατανοήσουμε αυτό το πρόβλημα και την επικίνδυνη απειλή που εγείρει, η χώρα μας δεν μπορεί να γίνεται θύμα φρικιαστικών επιθέσεων που πιστεύουν μόνο στον τζιχάντ και δεν έχουν καμιά αίσθηση λογικής, ούτε σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή» υποστήριξε.

Οι αναφορές του Τραμπ προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Λευκού Οίκου.

Μιλώντας στο CNN, ο Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, είπε ότι η πρόταση του Τραμπ αντιβαίνει στις αξίες των ΗΠΑ και θα ζημίωνε την εθνική ασφάλεια.

«Είναι εντελώς αντίθετη με τις αξίες μας ως Αμερικανοί. Έχουμε στη Χάρτα Δικαιωμάτων μας σεβασμό ως προς την ελευθερία θρησκεύματος. Επίσης, είναι εντελώς αντίθετη και με την ασφάλειά μας» είπε ο Ρόουντς, εξηγώντας ότι το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να εμφανίσει τις ΗΠΑ ως πολέμιο του Ισλάμ.Διαβάστε επίσης