20.09.2020    08:59

Τσίπρας: Θα δώσουμε μάχη για το ασφαλιστικό

Στην Κουμουνδούρου συνέδρίασε η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ,ύπο την προεδρεία του Αλέξη Τσίπρα με βασικό θέμα το σχέδιο νόμου για τις συντάξεις.Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης καθώς και  ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος για την ενημέρωση των στελεχών.

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης την επόμενη περίοδο, οι οποίες και δεν εξαντλούνται μόνο στην κατάθεση της πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και τα κόκκινα δάνεια, αλλά αφορούν σε ένα συνολικό ξεδίπλωμα μεταρρυθμίσεων, με προοδευτικό χαρακτήρα και κοινωνικό πρόσημο.

Τους επόμενους δύο μήνες η κυβέρνηση θα προχωρήσει την αναγκαία μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στην κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου, στις νομοθετικές ρυθμίσεις για την εθελούσια αποκάλυψη των αδήλωτων καταθέσεων, καθώς και στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι θα δοθεί πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση.

Τόσο για το ασφαλιστικό, όσο και συνολικά για τη διαπραγμάτευση σχετικά με την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τη σημασία των διεθνών επαφών της κυβέρνησης και του Κόμματος, στην κατεύθυνση οικοδόμησης ευρύτερων προοδευτικών συμμαχιών.