-->
25.01.2021

Υπέρ των μεγάλων συμμαχιών για να βγει η Ελλάδα από την κρίση τάσσεται ο Σταύρος Θεοδωράκης

Το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει μέτρα που βυθίζουν ακόμη περισσότερο την οικονομία, σημειώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, ενώ τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.

Απαντώντας στα σενάρια περί εκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ, ο επικεφαλής του κόμματος σημειώνει ότι «το Ποτάμι δεν θα πάει ούτε στη ΝΔ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να ανατρέψουμε το παλιό σύστημα, όχι να γίνουμε τσόντα του. Η Ελλάδα, όμως, για να βγει από την κρίση, θα χρειαστεί μεγάλες συμμαχίες. Συμμαχίες για μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Στο Δημόσιο, στην Παιδεία, στη Δικαιοσύνη και στο Σύνταγμα».

«Αυτός είναι ο λόγος που το Ποτάμι συζητά με τον κ. Μητσοτάκη και πρωταγωνιστεί και στον διάλογο των κεντρώων δυνάμεων», διευκρινίζει, καλώντας μάλιστα τη Φώφη Γεννηματά να αφήσει τις συστάσεις προς το Ποτάμι από τη στιγμή που υπήρξε υπουργός του Αντώνη Σαμαρά.

Για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Θεοδωράκης υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή έχουν μεγάλο ρίσκο και καλεί τον πρωθυπουργό «αν δεν μπορεί να κάνει ούτε τα επείγοντα, τότε να έρθει στη Βουλή και να το πει. Και θα βρεθεί λύση. Ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε».


Διαβάστε επίσης