Search
Close this search box.
Search

«Υπερπαραγωγή» για την αναβίωση των γιορτών της Αρχαίας Νεμέας (εικόνες)

Πριν 8 έτη

 

Οι δρομείς φόρεσαν χιτώνες και με… γυμνά πόδια έτρεξαν στο στάδιο όπου οι αρχαίοι αθλητές έτρεξαν πριν από 2.300 χρόνια.

Επιπλέον, μια διαδρομή 7,5 χλμ. θα ξεκινήσει στο Ναό του Ηρακλέους στις Αρχαίες Κλεώνες, θα περάσει μέσα από Νεμεατικούς αμπελώνες κι απ’ το χωριό των Κλεώνων και θα καταλήξει στο στάδιο της Νεμέας, ακολουθώντας το μονοπάτι που είχε πάρει ο Ηρακλής για να κυνηγήσει το λιοντάρι.

Οι νικητές όλων των διαδρομών λαμβάνουν αμέσως μια ταινία γύρω απ’ το κεφάλι κι ένα κλαδί φοίνικα, όπως συνέβαινε στους αρχαίους αγώνες, ενώ στην τελετή λήξης στέφονται με αγριοσέλινο.

Δείτε εικόνες από την 6η Νεμεάδα η οποία ξεκίνησε χθες σε πανηγυρικό κλίμα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή:

nemea agwnes (1) nemea agwnes (2) nemea agwnes (3) nemea agwnes (4) nemea agwnes (5) nemea agwnes (6) nemea agwnes (7) nemea agwnes (8) nemea agwnes (9) nemea agwnes (10) nemea agwnes (11) nemea agwnes (12) nemea agwnes (13) nemea agwnes (14) nemea agwnes (19)

Χθες έγιναν τα εγκαίνια παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος κήρυξε την έναρξη της 6ης Νεμεάδας με στίχους από τη ραψωδία Ζ΄ της Ιλιάδας.

 

nemea agwnes (20) nemea agwnes (18) nemea agwnes (17) nemea agwnes (16) nemea agwnes (15)

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.