-->
15.10.2021

Υπερψηφίστηκε ΝΔ και Ελληνική Λύση η κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια – Παρών το ΚΙΝΑΛ

Yπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης το άρθρο 64 του διυπουργικού νομοσχεδίου που αφορά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Το ΚΙΝΑΛ από την πλευρά του δήλωσε «παρών», ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ που είχε -όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ- ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί του επίμαχου άρθρου.

Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ-ΜεΡΑ25

Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜεΡΑ25 που είχαν αποχωρήσει νωρίτερα από την όλη διαδικασία και δεν επέστρεψαν διαμαρτυρόμενα για την κατάθεση την τελευταία στιγμή τροπολογιών από τον υπουργό Εργασίας.

Το ίδιο είχαν κάνει τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, αλλά τα τρία κόμματα επέστρεψαν στη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ψηφίστηκε μετά από σφοδρές αντιπαραθέσεις και αποχωρήσεις το διυπουργικό νομοσχέδιο

Σημειώνεται πως έπειτα από μια διαδικασία, στην οποία όχι μόνο οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά υπήρξαν και σφοδρότατες αντιπαραθέσεις, καθώς και η αποχώρηση σύσσωμη της αντιπολίτευσης, εν τέλει υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το διυπουργικό νομοσχέδιο που αφορά πλήθος διατάξεων, μεταξύ των οποίων η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου  και αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Διαβάστε επίσης