-->
27.07.2021

Υπόθεση Siemens: Διεκόπη για τις 6 Μαρτίου η δίκη

Μετ’ εμποδίων για μία ακόμα φορά άρχισε η δίκη των 64 κατηγορουμένων για τα μαύρα ταμεία της Siemens αφού με το «καλήμερα» ένα μέλος της σύνθεσης του δικαστηρίου έκανε αίτηση αυτοεξαίρεσης λόγω συγγενικών σχέσεων με συνήγορο κατηγορουμένου.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα από δικηγόρους, μάρτυρες και κατηγορουμένους απόντες ήταν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και ο Χρήστος Γκαραβέλας οι οποίοι φυγοδικούν, ωστόσο παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, ο Θόδωρος Τσουκάτος, αλλά και στελέχη του ΟΤΕ.

Στο δικαστήριο δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής ο ΟΤΕ, το Ελληνικό Δημόσιο, ζητώντας αποκατάσταση της ηθικής βλάβης με ικανοποίηση 5 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και το υπό σύσταση σωματείο «Δικαιοσύνη για όλους», με δικηγόρο του σωματείου τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» υποστήριξε ότι υπάρχει συμπαιγνίας για να παραγραφεί «το σκάνδαλο των σκανδάλων» σημειώνοντατς ως χαρακτηριστικό στοιχείο ότι δεν υπήρχε αναπληρωτής πρόεδρος για να πάρει τη θέση της δικαστού που ζήτησε εξαίρεση.

«Κάποιοι πολίτες που θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου  η οποία αφού διαμαρτυρήθηκε  για τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης κατήγγειλε  παράλληλα «πλήρη  έλλειψη θέλησης του δημοσίου και της δικαιοσύνης να εκδικαστεί η υπόθεση . «Υπάρχει συμπαιγνία  να μην εκδικαστεί η υπόθεση ενώ υπάρχουν πλέον και θέματα παραγραφής» είπε χαρακτηριστικά .

Ο Δημήτρης Τσοβόλας ο οποίος παρίσταται ως συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένου στην υπόθεση παρατήρησε: «Δεν μπορεί να είναι εθνικός εισαγγελέας η κυρία Κωνσταντοπουλου» για να ακουστεί μέλος του ακροατηρίου να σχολιάζει: «Τσοβόλα δώστα όλα».

Το δικαστήριο διέκοψε τελικά τη συνεδρίασή του για τις 6 Μαρτίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πρώτα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη διαδικασία.Διαβάστε επίσης