-->
16.10.2021

Φιγιόν: Δεν υπάρχει άλλη λύση από την καταψήφιση της άκρας Δεξιάς – Στηρίζω Μακρόν!

Ο συντηρητικός υποψήφιος Φρανσουά Φιγιόν εξέφρασε ανοικτά την στήριξή του στον Μακρόν στον β’ γύρο.

«Δεν το κάνω ελαφρά τη καρδιά, αλλά η αποχή δεν είναι επιλογή. Πολλώ δε μάλλον που ένα κόμμα όπως το Εθνικό Μέτωπο είναι κοντά στην εξουσία» δήλωσε θυμίζοντας: «Είναι γνωστό για τις μισαλλόδοξες απόψεις του το κόμμα που ίδρυσε ο Ζαν Μαρίν Λεπέν.

Δεν υπάρχει άλλη λύση από την καταψήφιση της άκρας δεξιάς. Συνεπώς θα στηρίξω τον Εμανουέλ Μακρόν».

Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των exit polls, ο Φιγιόν ζήτησε από τους Γάλλους πολίτες να σκεφτούν το καλύτερο για τα παιδιά τους, θυμίζοντας τη βία του Εθνικού Μετώπου.

«Δεν κατάφερα να σας πείσω. Τα εμπόδια ήταν πολύ δύσκολα. Αναλαμβάνω την ευθύνη, αυτή η νίκη είναι δική μου και θα τη φέρω μόνος. Μην διαλύεστε, μείνετε ενωμένοι, πιστέψτε με πως οι δυνάμεις σας θα μετρήσουν.Η Γαλλία τις έχει ανάγκη. Η αποχή δεν είναι επιλογή», δήλωσε μετά τα exit polls ο Φιγιόν.

«Το Εθνικό Μέτωπο έχει μια ιστορία γνωστή για τη βία και τη μη αποδοχή. Σας διαβεβαιώ πως οι εξτρεμιστές δεν θα φέρουν παρά διχασμό. Ο εξτρεμισμός μόνο δυστυχία μπορεί να φέρει. Δεν υπάρχει άλλη λύση από την καταπολέμηση της ακροδεξιάς», πρόσθεσε.

«Ψηφίζω Μακρόν», τόνισε.

«Σκεφτείτε για το καλύτερο για την χώρα σας και τα παιδιά σας. Το όνειρό μου είναι να ζείτε σε μια χώρα ελεύθερη, μια χώρα χωρίς μισαλλοδοξία, μια χώρα που την διέπουν δημοκρατίες», συμπλήρωσε.

«Το μέλλον της Γαλλίας πρέπει να μας ενώσει. Εχω εμπιστοσύνη σε εσάς. Ζήτω η Γαλλία, ζήτω η γαλλική Δημοκρατία», κατέληξε ο Φρανσουά Φιγιόν.

Διαβάστε επίσης