Στη δημοσιότητα έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η αστυνομία τα στοιχεία του 47χρονου ψευτογιατρού ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή. Πρόκειται για τον Νίκο Κοντοστάθη, ο οποίος κατηγορείται για την εξαπάτηση τουλάχιστον 45 ανθρώπων τρεις εκ των οποίων, δύο παιδιά ηλικίας 14 και 16 ετών και ένας 76χρονος έχασαν τη ζωή τους. Ο Κοντοστάθης κατηγορείται για ανθρωποκτονία, απάτη, διακίνηση ναρκωτικών και αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος.
Ο 47χρονος Νικόλαος Κοντοστάθης, ή «Νικόλας Κόντος», ή «κύριος Νικολάου», ο οποίος άλλαξε πολλές φορές ταυτότητα, προσωπικότητα και ζωή. Από το 2015 μεταμορφώθηκε σε διεθνούς φήμης γιατρό που πέρασε από το Βατικανό, σπούδασε στην Αμερική και ανέπτυξε ερευνητικό έργο στο μεγαλύτερο ινστιτούτο της Ελβετίας.
Ο «απατεώνας με τα χίλια πρόσωπα» έπεσε τελικά στα χέρια της Αστυνομίας από ένα λάθος που έκανε, δηλαδή να πληρώσει με επιταγή τα δίδακτρα του σχολείου των παιδιών του, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί ότι είναι αυτός που φέρει την ευθύνη για τον θάνατο τριών ανθρώπων, ανάμεσά τους, μάλιστα, δύο παιδιά, οι οποίοι δέχθηκαν τις εναλλακτικές του θεραπείες με παράγωγα κάνναβης και μαντζούνια από το Πήλιο, και δυστυχώς τελικά «έφυγαν» από τη ζωή λίγους μήνες αργότερα χτυπημένοι από την επάρατη νόσο.
Οι μπίζνες του Νικόλαου Κοντοστάθη με καταγωγή από τον Βόλο ξεκίνησαν πολλά χρόνια νωρίτερα και σε πολλές περιπτώσεις ήταν χοντρές. Τα σκηνικά που έστηνε ξεπερνούσαν ακόμη και τα πιο ευφάνταστα μυθιστορήματα συγγραφέων αστυνομικής λογοτεχνίας, με κορυφαία περίπτωση την απάτη που έστησε μαζί με τρία ακόμη άτομα σε βάρος του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.
Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, ο «κύριος Νικολάου», όπως είχε επιβάλει να τον αποκαλεί, του απέσπασε μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια περισσότερα από 55 εκατ. ευρώ!
Διαβάστε περισσότερα εδώ