-->
06.02.2023

Χίλαρι: Στοιχεία για την κατάσταση της υγείας της

Στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της υγείας της έδωσε χθες η υποψήφια για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον.

Σε επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα από το προεκλογικό γραφείο της υποψήφιας των Δημοκρατικών, η προσωπική της ιατρός Λίσα Μπάρντακ διαβεβαιώνει ότι η 68χρονη Κλίντον είναι σε θέση να υπηρετήσει ως πρόεδρος και προσθέτει ότι τώρα αναρρώνει από μη-μεταδοτική, βακτηριακή πνευμονία.

Η Μπάρντακ διευκρίνισε ότι η Κλίντον βρίσκεται υπό δεκαήμερη αγωγή αντιβίωσης για την πνευμονία, η οποία διαγνώστηκε την περασμένη Παρασκευή. Η ιατρός της δήλωσε επίσης ότι τα επίπεδα χοληστερίνης και πίεσης της Κλίντον βρίσκονται μέσα σε κανονικά πλαίσια και ότι οι εξετάσεις στήθους (μαστογραφία και υπέρηχος) είναι κανονικές και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ανάπτυξης καρδιακής ανεπάρκειας, που είναι κληρονομική στην οικογένειά της. Η υποψήφια λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για υποθυρεοειδισμό και αλλεργίες, καθώς και συμπληρώματα βιταμίνης Β12 και ένα αντιπηκτικό φάρμακο το οποίο παίρνει μετά τη διάγνωση θρόμβου στο κεφάλι το 2012.

Τον Ιούλιο του 2015, η ιατρός είχε δώσει στη δημοσιότητα μια δισέλιδη αναφορά σχετικά με την υγεία της Κλίντον.

Από την πλευρά της, η σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, ανέφερε στο τηλεοπτικό κανάλι MSNBC ότι ο 70χρονος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, γνωρίζει ότι θα μπορούσε να χάσει μερικά κιλά, αλλά κατά τα άλλα είναι απόλυτα υγιής.

Τον Δεκέμβριο του 2015 το γραφείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ είχε δημοσιεύσει μια επιστολή του προσωπικού του ιατρού, ο οποίος χαρακτήριζε την υγεία του «εκπληκτικά εξαιρετική», χωρίς να παραθέτει λεπτομέρειες.

Το γραφείο του Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες για την υγεία του υποψήφιου στο άμεσο μέλλον.

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κλίντον γερουσιαστής Τιμ Κέιν, έδωσε επίσης στη δημοσιότητα επιστολή ιατρού. Ο Δρ. Μπράιαν Μόναχαν, που επιβλέπει το Γραφείο του Θεράποντος Ιατρού στο αμερικανικό Κογκρέσο, είπε ότι ο Κέιν «χαίρει εξαιρετικής υγείας γενικά», βάσει εξετάσεων του Φεβρουαρίου, και ότι δεν υπόκειται σε καμία φαρμακευτική αγωγή, αλλά τού προτάθηκε να πάρει συμπληρώματα βιταμίνης D.Διαβάστε επίσης