-->
04.06.2023

Χρυσόγονος: Διαφωνώ με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις

Τη διαφωνία του στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Νίκου Τόσκα για την εκκένωση κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Κώστας Χρυσόγονος μετά και τον Δημήτρη Βέττα.
«Βεβαίως διαφωνώ με την ανακοίνωση του γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να γίνουν ενέργειες και νωρίτερα» επισήμανε ο κ. Χρυσόγονος.

Αναφερόμενος εξάλλου στην εισβολή στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης 26 ατόμων που παραπέμπονται σήμερα στον Εισαγγελέα ο κ. Χρυσόγονος ανέφερε ότι «πρέπει να εφαρμόζεται η νομιμότητα, η αστυνομία πρέπει να είναι παρούσα», ενώ για τους αντιεξουσιαστές του No Border Camp δήλωσε πως έπρεπε να είχαν παρεμποδιστεί να εισέλθουν στο ΑΠΘ. «Δεν είναι δυνατόν να γίνεται ξέφραγο αμπέλι το πανεπιστήμιο, αυτό είναι νερό στο μύλο όσων θέλουν ιδιωτικά ΑΕΙ ή θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τα υπάρχοντα» σημείωσε.

Ο ευρωβουλευτής απέρριψε και τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο. «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά περί εκλογών… Μια χώρα που βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας δεν μπορεί να κάνει κάθε χρόνο εκλογές η κυβέρνηση πρέπει να δουλέψει και να αποδώσει με ευθύνη στον ελληνικό λαό για να παραδώσει τη χωρα σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που την παρέλαβε το Μάρτιο του ’15» τόνισε.

Σύμφωνα με τον Κώστα Χρυσόγονο, η αναποτελεσματική φορολογική διοίκηση και η μεγάλη έκταση παραοικονομίας «αναγκάζει την κυβέρνηση να βγάζει τα έσοδα επιβάλλοντας ολοένα μεγαλύτερα και χειρότερα βάρη σε εκείνους που δεν μπορούν.»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει βήματα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αλλά χρειάζονται περισσότερες και γρηγορότερες προσπάθειες. «Μην περιμένουμε πολλά πράγματα όποιος και αν είναι στην εξουσία χρειάζεται χρόνος» ξεκαθάρισε.Διαβάστε επίσης