-->
21.06.2021

Χωρίς ΜΕΘ για κορωνοϊό ξεκίνησε η εφημερία δύο νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη – Αγώνας να βρεθούν κλίνες για δύο 54χρονους

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου γιατροί και νοσηλευτές καλούνται να σώσουν ανθρώπινες ζωές, ενώ ο κορωνοϊός καλπάζει στη συμπρωτεύουσα.

Τα νοσοκομεία «Γεώργιος Γεννηματάς» και ΑΧΕΠΑ άρχισαν την εφημερία τους με την πληρότητα στις ΜΕΘ COVID στο 100%.

Ειδικά στο “Γενννηματάς” βρίσκεται σε εξέλιξη μία αγωνιώδης προσπάθεια των γιατρών ώστε να βρεθούν δύο κλίνες ΜΕΘ για δύο 54χρονους ασθενείς, που βρίσκονται λίγο πριν τη διασωλήνωση.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι ότι ασθενείς διασωληνώνονται ακόμη και εκτός ΜΕΘ, ενώ αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους γιατρούς είναι ότι διασωληνώνονται κυρίως νέοι, 30αρηδες που μάλιστα δεν έχουν ιστορικό. Την ίδια ώρα, ολοκληρώνονται οι εργασίες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου στήνεται ένα κινητό νοσοκομείο στο πάρκινγκ.

Στο ΑΧΕΠΑ καλυμμένες είναι και οι 44 κλίνες ΜΕΘ COVID.

Σύμφωνα με γιατρούς και νοσηλευτές, ασθενείς διασωληνώνονται ακόμα και σε απλές κλίνες, ενώ πλέον διασωληνώνονται και 30αρηδες.

Λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών, στήθηκε κινητό νοσοκομείο εκστρατείας, στο χώρο στάθμευσης του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη, για να εξυπηρετηθεί ο αυξημένος αριθμός ασθενών με κορωνοϊό.

Το νοσοκομείο αποτελείται από κοντέινερ που φιλοξενούν γραφεία, χώρους εξέτασης, χειρουργεία και ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει και η μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό, στις δυο ιδιωτικές κλινικές που έχουν επιταχθεί.

Χωρίς κρεβάτι ΜΕΘ COVID, άρχισε την Κυριακή και η εφημερία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Κατά μέσο όρο γίνονται περίπου 20 εισαγωγές σε κάθε εφημερία, ενώ ο δείκτης μετάδοσης έχει πέσει κάτω από το 1.


Διαβάστε επίσης