-->
25.06.2021

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ορθά ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε για κατά συνείδηση συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, η έκφραση του δημόσιου αισθήματος των πολιτών είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα μας» υποστηρίζει, στη συνέντευξή της, η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, υποστηρίζοντας ότι «ορθά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για κατά συνείδηση συμμετοχή στο συλλαλητήριο».

Ωστόσο, επισημαίνει ότι «πρέπει αν είμαστε προσεκτικοί, σε μια τέτοια κρίσιμη συγκυρία, να μην δημιουργούμε κλίμα έντασης και κοινωνικής πόλωσης».

Ερωτηθείσα εάν είναι αισιόδοξη για την επίλυση του προβλήματος σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, μετά και τις προστάσεις Νίμιτς, η κ. Κεφαλογιάννη σημειώνει ότι «μία συζήτηση, γύρω από υποθετικά ονόματα, χωρίς την πλήρη εικόνα των διαπραγματεύσεων δεν δείχνει καμία σοβαρότητα» και αναφορικά με τη στάση της ΝΔ -εάν εμμένει στη θέση του διατύπωσε η κυβέρνηση Καραμανλή το 2008 στο Βουκουρέστι ή εάν ο διαπραγματεύσεις πρέπει να ξεκινήσουν από μηδενικής βάσης- η κ. Κεφαλογιάννη δηλώνει πως «στην προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων πρέπει να υπάρχει συνέχεια και σταθερότητα απόψεων».

Πέραν τούτων, η κ. Κεφαλογιάννη υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση οφείλει, άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση να ενημερώσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου για τις εξελίξεις που υπάρχουν».


Διαβάστε επίσης