-->
06.08.2021

Όταν ο Τσίπρας… αντιγράφει για δεύτερη φορά τον Σαμαρά

 

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως εξελίσσεται στον καλύτερο «μαθητή» του Αντώνη Σαμαρά αφού για ακόμη μια φορά πάτησε πάνω στα χνάρια του πρώην πρωθυπουργού.

Η πρώτη φορά ήταν τον περασμένο Ιούνιο όταν σε εκδήλωση για την Ανάπτυξη αναφέρθηκε στην Ελλάδα του 2021 Όταν ο Τσίπρας αντιγράφει τον Σαμαρά και πάει για την Ελλάδα του 2021 – κατι που επανάλαβε και στη δευτερολογία του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφοντας πως θα είναι η χώρα μας σε πέντε χρόνια. Στη 200η δηλαδή επέτειο απο την επανάσταση του 1821. Όταν η Ελλάδα αποτίναξε τον τουρκικό ζυγό, στην προκειμένη περίπτωση τα μνημόνια.

Πέρα όμως απο αυτό όμως ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο χρησιμοποίησε ακόμα μια φράση του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως «το πιο βαθύ σκοτάδι είναι όταν ξημερώσει…».

Θέλοντας έτσι να επισημάνει πως στην τελευταία και πιο επικίνδυνη στροφή, πριν την τελική ευθεία εξόδου απο τα μνημόνια πρέπει να υπάρχει υπομονή αφού η πίεση των δανειστών θα είναι μεγάλη. Την ίδια αναφορά είχε κάνει ο πρώην πρωθυπουργός λίγο πριν τις ευρωεκλογές του 2014.

Με λίγα λόγια και οι δυο άνδρες ακολούθησαν την ίδια στρατηγική αυτή της ρύθμισης του χρέους. Ο Σαμαράς δεν πρόλαβε όμως αφού έχασε την εξουσία με αφορμή και την προεδρική εκλογή το Δεκέμβριο του 2014. Ο Τσίπρας εχει το σχέδιο αλλά και τον χρόνο, καθώς μέχρι το 2019 δεν εχει καμία εκλογική διαδικασία. Εχει δηλαδή τις καλύτερες συνθήκες για το μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος απο την μείωση του χρέους.

Θα τα καταφέρει;..Διαβάστε επίσης