-->
19.05.2024

«Άλωσε» και το Τέξας ο Χάμιλτον

Τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή «κλείδωσε» στο Όστιν των ΗΠΑ ο Λιούις Χάμιλτον.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes ήταν ο μεγάλος νικητής στο γκραν πρι που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν χάνει με τίποτα το εφετινό βαρύτιμο τρόπαιο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Από εκεί που ξεκίνησε, εκεί τερμάτισε ο Χάμιλτον, αφήνοντας στην 2η θέση τον Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari και τρίτο τον ομόσταβλο του Γερμανού στην ιταλική ομάδα, Κίμι Ραϊκόνεν.

Με την σημερινή του νίκη ο Χάμιλτον έφτασε τις 9 νίκες στο τρέχον πρωτάθλημα, ενώ συνολικά ήταν η 62η στην καριέρα του. Παράλληλα, η Mercedes αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές.

Απομένουν τρεις αγώνες για τη λήξη της σεζόν, με τον επόμενο να είναι προγραμματισμένος για το Μεξικό (29/10), θα ακολουθήσει το γκραν πρι της Βραζιλίας και η σεζόν θα πέσει στο Αμπου Ντάμπι.

Ο Χάμιλτον θέλει απλά ένα πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα στο Μεξικό για να στεφθεί και μαθηματικά παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο Βαλτέρι Μπότας ήταν πέμπτος, ενώ Οκόν, Σάινθ, Πέρες, Μάσα και Κβίατ συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα. Καταστροφικός αποδείχτηκε ο αγώνας για τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, που εγκατέλειψε στον 16ο γύρο μετά από πρόβλημα στον κινητήρα της Red Bull, ενώ εννιά γύρους μετά ακολούθησε για τον ίδιο λόγο ο Φερνάντο Αλόνσο.



Διαβάστε επίσης