Search
Close this search box.
Search

Έκδοση Αλβανού στην Ιταλία για φόνο του 1998

Πριν 4 έτη

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης απέρριψε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου και διέταξε την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος που εκκρεμεί εις βάρος του.
Την έκδοση 42χρονου Αλβανού στην Ιταλία, όπου καταζητείται για φόνο που διαπράχθηκε πριν 22χρόνια, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου και διέταξε την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος που εκκρεμεί εις βάρος του ενώ ανάλογη ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.

Ο 42χρονος δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου αλλά εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Κατηγορείται ότι τραυμάτισε θανάσιμα έναν Ρουμάνο, κατά τη διάρκεια συμπλοκής ενώ νωρίτερα είχε αρπάξει το ρολόι από έναν συμπατριώτη του θύματος. Το έγκλημα διαπράχθηκε το 1998. Ο φερόμενος ως δράστης κατάφερε να διαφύγει και το 2001 καταδικάστηκε ερήμην, τελεσίδικα, σε ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Ο 42χρονος οικοδόμος, ισχυρίζεται ότι έχει εκτίσει μέρος τη ποινής του, στην Αλβανία όπου συνελήφθη το 2017. Ακόμη επιμένει ότι η ποινή που του επιβλήθηκε στην Ιταλία δεν ισχύει επειδή το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε έχει παραγραφεί, ύστερα από την παρέλευση συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, με βάση τους ισχύοντες νόμους της Αλβανίας.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.