-->
18.05.2024

Έρευνα για την αυτοκτονία του Βοσνιοκροάτη μέσα στο δικαστήριο της Χάγης

Έρευνα για το πώς ένας κατηγορούμενος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, ο Βοσνιοκροάτης Σλόμπονταν Πράλγιακ, κατάφερε να αυτοκτονήσει μπροστά στους δικαστές που είχαν μόλις επιβεβαιώσει σε δεύτερο βαθμό την καταδίκη του για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Χάγης, η έρευνα αναμένεται κυρίως να προσδιορίσει αν ο Κροάτης της Βοσνίας έλαβε βοήθεια για να αυτοκτονήσει στο δικαστήριο.

«Προς το παρόν η έρευνα θα επικεντρωθεί στο ενδεχόμενο της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας» και στην «παραβίαση» του κανονισμού για τις ιατρικές ουσίες, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Ο κατηγορούμενος ήπιε δηλητήριο κατά την εκφώνηση της ετυμηγορίας στο εφετείο του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία σε βάρος έξι πρώην υψηλόβαθμων πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων των Κροατών της Βοσνίας που κατηγορούνται ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στον πόλεμο μεταξύ Κροατών και Βόσνιων Μουσουλμάνων την περίοδο 1993-1994.



Διαβάστε επίσης