Καταιγίδα πλειστηριασμών αναμένεται μέχρι τα τέλη του έτους από τις τράπεζες οι οποίες πιέζονται ασφυκτικά να επιτύχουν τους στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων.
Και μπορεί τα στοιχεία να δείχνουν ότι αυτό επιτεύχθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους αλλά το μείγμα της επίτευξης των στόχων δεν είναι καθόλου ικανοποιητικό καθώς επικράτησαν οι διαγραφές ως μέσο επίτευξης των στόχων.
Το μείγμα όμως που πρέπει να χρησιμοποιηθεί για το σύνολο της χρονιάς αφορά ουσιαστικά τη μείωση των κόκκινων δανείων κατά 30% μέσω της οργανικής διαχείρισης (ρυθμίσεις) κατά 20% μέσω της ρευστοποίησης ακινήτων και κατά 50% από τη διαγραφή και τις πωλήσεις δανειακών χαρτοφυλακίων.
Μέχρι στιγμής και στο σκέλος της οργανικής διαχείρισης υπάρχει υστέρηση καθώς οι τράπεζες δεν ήταν έτοιμες να αντιμετωπίσουν ειδικά στους μικρούς πελάτες το πρόβλημα ενώ στο σκέλος των πλειστηριασμών ουσιαστικά δεν έχει γίνει τίποτα με ευθύνη κυρίως της πολιτείας.
Πλέον όμως μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα υπάρξει διευκόλυνση των τραπεζών να προχωρήσουν στις διαδικασίες των πλειστηριασμών.