Search
Close this search box.
Search

Αναστάτωση στα Πειραματικά Σχολεία από τους… πειραματισμούς και τις ιδεοληψίες Γαβρόγλου

Πριν 5 έτη

Νομοθετική ρύθμιση  για τα Πειραματικά Σχολεία θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο για τη συγχώνευση επτά ΤΕΙ με Πανεπιστήμια, δήλωσε πηγή  της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, στο esos.gr.

Ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν απτόητοι την ισοπεδωτική αντίληψη στην Παιδεία. Ο κ. Γαβρόγλου και οι ιδεοληψίες του για την Παιδεία, έχουν προκαλέσει αναστάτωση σε χιλιάδες γονείς τα παιδιά των οποίων φοιτούν στα δημόσια Πειραματικά Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Η νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει ο κ. υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφέρει ότι “πρέπει να αρθεί η αδικία να εγγράφονται με απλή αίτηση οι μαθητές των Πειραματικών Δημοτικών στα Πειραματικά Γυμνάσια και οι υπόλοιποι αιτούντες μαθητές από  άλλα σχολεία να μπαίνουν σε κλήρωση”.

Κατά την πάγια τακτική του ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί και σε αυτό το λεπτό ζήτημα κοινωνικό αυτοματισμό. “Αυτοί” και “Εμείς”, οι “απέξω” εναντίον των “από μέσα”. Ας καταλάβει επιτέλου ο υπουργός της πολύπαθης Παιδείας ότι δεν λύνονται τα θέματα στην παιδεία με αντιπαραθέσεις αλλά με συναινέσεις. Αν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για φοίτηση σε Πειραματικό Σχολείο, να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να ιδρυθούν κι άλλα και όχι να πεταχτούν έξω οι ήδη φοιτούντες για να μπουν άλλοι. Φτάνουμε σε παράλογες πρακτικές και η εκπαίδευση δεν αναπτύσσεται με βάση τον παραλογισμό!

Αλλά αντιλαμβάνεται ο υπουργός ότι και μόνο με αυτά που σκέπτεται να κάνει ή δηλώνει υποτιμά τα υπόλοιπα δημόσια σχολεία ή υποδεικνύει ότι παρέχουν κακής ποιότητας παιδεία;

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.