Search
Close this search box.
Search

Αυτοκόλλητα θα κολλάμε πάλι στο παρμπριζ – Ειδική σήμανση για να “σκανάρονται” τα ΙΧ στους δρόμους

Πριν 9 έτη

Να καθιερώσει και πάλι την υποχρέωση να τοποθετούν ένα ειδικό αυτοκόλλητο οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Με τη διαφορά ότι δεν θα αλλάζει κάθε χρόνο, όπως με τα παλαιά τέλη κυκλοφορίας, αλλά θα «σκαράνεται» από ειδικά ραντάρ της Τροχαίας.

Το αυτοκόλλητο που σχεδιάζεται, όπως εξηγούν πηγές του υπουργείου Οικονομικών,  θα αποτελεί την ηλεκτρονική ταυτότητα των αυτοκινήτων, με ένα τσιπάκι το οποίο θα ενσωματώνει κάθε πληροφορία σχετική με το όχημα. Από το εάν έχει κλαπεί, αν έχει περάσει από ΚΤΕΟ, έως εάν έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα ή εάν έχει λήξει η κάρτα ελέγχου καυσαερίων.

Το αυτοκόλλητο θα είναι δωρεάν για τα ελληνικά ΙΧ που πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, αλλά  θα εφαρμοστεί και στα οχήματα με ξένες πινακίδες που εισέρχονται στην Ελλάδα και οι οδηγοί τους θα πληρώνουν για να το προμηθεύονται κατά την είσοδό τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντός του 2016:

– το σήμα θα δίνεται δωρεάν στους κατόχους των ελληνικών ΙΧ μαζί με την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας

– το σήμα θα είναι υποχρεωτικό να προμηθευτούν και τα ΙΧ  και φορτηγά με ξένες πινακίδες που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους έναντι αντιτίμου που το ύψος του θα εξαρτάται από τη διάρκεια παραμονής του στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, θα υπάρχει ειδικό τέλος για την παραμονή μιας εβδομάδας, 15 ημερών ή ενός μήνα.

Ο έλεγχος του σήματος θα γίνεται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου από περιπολικά τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με ειδικές συσκευές ελέγχου.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.