Search
Close this search box.
Search

Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που συνέλαβε η αντιτρομοκρατική στην Ελλάδα – Το βίντεο που τον πρόδωσε

Πριν 4 έτη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία με δόλο ως τρομοκρατική πράξη ασκήθηκε σε βάρος του φερόμενου τζιχαντιστή-μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS,  ο οποίος συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ο 27χρόνος με καταγωγή από τη ΣΥΡΙΑ που συνελήφθη σήμερα το πρωί, είχε έρθει στη χώρα μας τον Μάρτιο του 2018 μαζί με τα γυναίκα και τα πέντε παιδιά τους, είχε κάνει αίτηση ασύλου και αναζητούσε τρόπο να φύγει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Εξεταζόμενος αποδέχθηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες.
Κατά την έρευνα των αστυνομικών αρχών σε οικίσκο ανοιχτής δομής φιλοξενίας αλλοδαπών στον Ελεώνα Θηβών ανερεύθηκαν ψηφιακά πειστήρια τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για έλεγχο.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Το βίντεο που τον πρόδωσε

Το φως της δημοσιότητας βλέπει το ΒΙΝΤΕΟ που φέρεται να “πρόδωσε” τον 27χρονο μαχητή του ISIS, ο οποίος συνελήφθη στην Αθήνα. Στις εικόνες, που μεταδίδει ο ΑΝΤ1, φαίνεται πως διακρίνεται ο ίδιος μαζί με άλλους μαχητές του ISIS να ποζάρουν με τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους και οπλισμό και να φέρονται βάναυσα σε κρατούμενους.

Όταν ο 27χρονος προσήχθη και οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, του έδειξαν το συγκεκριμένο ΒΙΝΤΕΟ και εκείνος φέρεται να ομολόγησε ότι πράγματι είχε ενταχθεί στον ISIS κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία, καθώς και ότι ως μέλος του είχε συμμετάσχει σε δολοφονίες συλληφθέντων από τους τρομοκράτες.

Ο Σύρος βρισκόταν υπό επιτήρηση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ύστερα από πληροφορίες που είχαν οι ελληνικές Αρχές, στο πλαίσιο των δράσεων και συνεργασιών για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας.

Μάλιστα, ένα επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, που σημειώθηκε στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα, αποτέλεσε την αφορμή για την προσαγωγή του, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο 27χρονος είχε έρθει στην Ελλάδα το 2018, ως πρόσφυγας, μαζί με την σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους και είχε αιτηθεί άσυλο, που όμως δεν του έχει χορηγηθεί ακόμα.

Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος του, για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

 

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.