-->
01.05.2024

Βορίδης: Στην Ιερουσαλήμ να μεταφερθεί και η δικιά μας πρεσβεία

Την άποψη ότι και η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και να μεταφέρει την πρεσβεία της χώρας μας στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ εξέφρασε ο βουλευτής της Ν.Δ. και τομεάρχης Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

«Η ΝΔ δεν έχει πάρει κάποια θέση πάνω στο θέμα αυτό» σημείωσε ο κ. Βορίδης σε συνέντευξή του στο κανάλι «Ε», εξηγώντας την επιχειρηματολογία του στην αναγκαιότητα μεταφοράς της πρεσβείας στο ότι «υπάρχει και ένας ειδικός λόγος, ότι το Πατριαρχείο είναι εκεί, Έλληνες ιερείς και μοναχοί αλλά και ο προσκυνηματικός τουρισμός είναι εκεί, άρα έχουμε κάθε λόγο η πρεσβεία μας να έχει εγγύτητα».

«Ήταν μια από τις εμπρηστικές κινήσεις που έκανε ο κ. Τραμπ και μου κάνει εντύπωση, δεν μου κάνει τόσο εντύπωση αν το καλοσκεφτούμε, ότι είναι μια ευθεία αντιστοίχηση μιας ακραίας αντίληψης εξωτερικής πολιτικής. Ποιο είναι το συμφέρον της χώρας; Είναι να έχει καλές σχέσεις με το Ισραήλ, αλλά χρειαζόμαστε μια ισορροπία και με τον Αραβικό κόσμο», σχολίασε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, τη θέση του κ. Βορίδη.



Διαβάστε επίσης