-->
29.03.2024

Βουλή: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το ν/σ του ΥΠΟΙΚ με τουλάχιστον 35 τροπολογίες!

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ενώ δεκτές έγιναν και οι 16 υπουργικές τροπολογίες και μια βουλευτική που είχαν κατατεθεί στο ίδιο νομοθέτημα.

Η σωρεία τροπολογιών που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο προκάλεσε νωρίτερα την αποχώρηση της Ν.Δ. από τη σχετική συζήτηση στη Βουλή, ενώ το ίδιο είχαν πράξει χθες το ΚΚΕ και το Ποτάμι.

Απαντώντας στις επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη «βροχή των τροπολογιών» η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν αρέσκεται να νομοθετεί με τροπολογίες, αλλά είναι υποχρεωμένη να λύνει προβλήματα.

«Δεν είμαστε βιτσιόζοι να καθόμαστε εδώ και να φέρνουμε τροπολογίες. Ούτε μας αρέσει να νομοθετούμε με τροπολογίες. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να λύνουμε προβλήματα, να βελτιώνουμε την καθημερινότητα του πολίτη και να μην πάμε παρά πίσω πράγματα που φέρνουν έσοδα, να μην κάνουμε πράγματα που θα πάνε τη χώρα πίσω», σημείωσε.

Η υφυπουργός είπε ότι οι περισσότερες τροπολογίες έχουν συζητηθεί στην προεργασία που έγινε στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, και ότι η κυβέρνηση υιοθέτησε και κάποιες από τις προτάσεις και παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης και υπήρξε σύμπνοια κατά τη συζήτηση των τροπολογιών. «Κάποιοι δεν ήθελαν να πάρουν θέση ή τους χαλάσαμε το Παρασκευο-Σαββατοκύριακο», πρόσθεσε.



Διαβάστε επίσης