Search
Close this search box.
Search

Γιατί το Μαξίμου διέψευδε τον ανασχηματισμό – Οι αμετακίνητοι, οι επίφοβοι και οι εκπλήξεις (ονόματα)

Πριν 5 έτη
Η έντονη φημολογία πως έρχεται ανασχηματισμός οδήγησε την κυβέρνηση να διαψεύσει τα σενάρια με κυβερνητικές πηγές να τονίζουν πως εν μέσω κρίσης αλλαγές δεν γίνονται, οι υπουργοί έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους.

Βέβαια εάν αποκωδικοποιήσει κάποιος τα λεγόμενα των κυβερνητικών πηγών δεν σημαίνει πως δεν θα γίνει ανασχηματισμός αλλά την ώρα που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός.

Εξάλλου ο χρόνος των αλλαγών ή ακόμα περισσότερο εάν δεν πραγματοποιηθεί ανασχηματισμός μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα δείξει και εάν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές παρά τις συνεχείς διαψεύσεις από το Μέγαρο Μαξίμου.

Όσον αφορά τις αλλαγές η αντιμετώπιση της πανδημίας ανέβασε τις μετοχές υπουργών και έριξε τις μετοχές άλλων.

Η έντονη φημολογία για ανασχηματισμό όμως έχει φέρει σε “νευρική κρίση” πολλούς υπουργούς με αποτέλεσμα να έχουν κατεβάσει τα μολύβια κάτι που οδήγησε το Μαξίμου σε άρον άρον διάψευση.

Θεοχάρης, Βρούτσης, Κουμουτσάκος

Οι πληροφορίες επιμένουν πως η καρέκλα του Χάρη Θεοχάρη στο υπουργείο Τουρισμού, του Γιάννη Βρούτση στο Εργασίας και του Γιώργου Κουμουτσακου στο Μεταναστευτικής Πολιτικής τρίζει για τα καλά.

Εάν ο πρωθυπουργός πάει σε δομικό ανασχηματισμό τότε θα υπάρχει σπάσιμο υπουργείων και καραμπόλες.

Για παράδειγμα ο Άδωνις Γεωργιάδης θα μπορούσε να αναλάβει το νεοσύστατο Ενέργειας και Βιομηχανίας αν μετακινηθεί με τον Κωστή Χατζηδάκη να αναλαμβάνει είτε το Ανάπτυξης είτε το Εξωτερικών. Εν ολίγοις να γίνει τράμπα μεταξύ των δυο αντιπροέδρων.

Το Περιβάλλοντος σε αυτή την περίπτωση μπορεί να το αναλάβει ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης που έχει περάσει από το ίδιο πόστο.

Στο Εργασίας μπορεί να μετακινηθεί πρόσωπο έκπληξη από το νυν κυβερνητικό σχήμα.

Ο “ανεβασμένος” Κικίλιας

Ο Βασίλης Κικίλιας που έχει αυξήσει τις μετοχές του κατακόρυφα στο Υγείας μπορεί να αλλάξει πόστο και να προωθηθεί στο Τουρισμού που είναι το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ της κυβέρνησης ή το Ναυτιλίας εάν μετακινηθεί ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο Μάκης Βορίδης υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξει πόστο αν και έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά στο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αστάθμητος παράγοντας είναι η Λίνα Μενδώνη. Αν και ο πρωθυπουργός έχει καλή εικόνα για την υπουργό πολιτισμού υπάρχει μεγάλη γκρίνια στους γαλάζιους κύκλους.

Τι θα γίνει με τους υφυπουργούς

Παράλληλα ανεξάρτητα από το εύρος των αλλαγών ή το πόσο διεύρυνση θα εκπέμπει ο ανασχηματισμός κάτι που σημαίνει εκλογές, σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές σε επίπεδο υφυπουργών.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο Αλκιβιάδης Στεφανης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Φωτεινή Αραμπατζή στο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Χρήστος Δήμας στο Ανάπτυξης όπως και ο Γιάννης Τσακίρης στο ίδιο υπουργείο φαίνεται να είναι με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης. Ακόμα ο Γιώργος Ζαββός στο Οικονομικών, ο Γιώργος Γεωργαντάς στο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Βασίλης Διγαλάκης στο Παιδείας, ο Θόδωρος Καράογλου στο Εσωτερικών και η Δόμνα Μιχαηλίδου στο Εργασίας. Όσον αφορά τον Λευτέρη Αυγενάκη αν και κάποιοι επιμένουν πως θα αποχωρήσει από το Αθλητισμού δεν σημαίνει ότι θα μείνει και εκτός κυβέρνησης.

Οι αμετακίνητοι 

Μέχρι τα τώρα δεδομένα αμετακίνητοι είναι ο Χρηστος Σταϊκούρας στο οικονομικών, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στο Άμυνας, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής στο Υποδομών, ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο Εσωτερικών, ο Κυριάκος Πιερρακάκης στο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Νίκη Κεραμέως στο Παιδείας και ο Νότης Μηταράκης στο Μεταναστευτικής.

Ο Νίκος Δένδιας που έχει αφήσει θετικό αποτύπωμα στο Εξωτερικών μπορεί να αναλάβει παραγωγικό υπουργείο.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης κάνει άριστη δουλειά στο Προστασίας του πολίτη έχει υψηλή βαθμολογία στο πρωθυπουργικό μπλοκάκι. Θα μπορούσε να μετακινηθεί μόνο εάν αλλάξει δομή του υπουργείο του και σπάσουν αρμοδιότητες λόγω της σύστασης αυτόνομου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Αλλά και αυτό είναι ακραίο σενάριο.

Όσον αφορά το Δημήτρη Αβραμόπουλο είναι δύσκολο να επανακάμψει τουλάχιστον σε αυτή την φάση στην κυβέρνηση.

Ποιοι είναι οι νέοι προς αξιοποίηση

Αντίθετα στην λίστα προς αξιοποίηση είναι ο Χρήστος Ταραντίλης, ο Σπήλιος Λιβανός, ο Γιώργος Στύλιος, ο Θάνος Πλεύρης, η Νόνη Δούνια, ο Γιώργος Αμυράς, ο Βασίλης Οικονόμου, ο Κώστας Γκιουλέκας και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.