Search
Close this search box.
Search

Γ. Κουμουτσάκος: Φαίνεται να διαμορφώνεται η στενή συνεργασία Άγκυρας – Σκοπίων – Tι απαντά το ΥΠΕΞ

Πριν 7 έτη

«Η Άγκυρα αγνοεί επιδεικτικά το “Βόρεια Μακεδονία” και επιχαίρει για την επικείμενη ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.», σημειώνει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Κουμουτσάκος εκτιμά ότι «πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της κυβερνητικής υπογραφής στο νόμο που κύρωσε την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, οι δήθεν βαθυστόχαστες εκτιμήσεις Τσίπρα και Κοτζιά για τη στάση της Τουρκίας καταρρέουν».

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ., ήδη φαίνεται να διαμορφώνεται η στενή συνεργασία Άγκυρας – Σκοπίων εντός ΝΑΤΟ, προφανώς όχι προς όφελος των ελληνικών προτεραιοτήτων στα ζητήματα ασφάλειας.

«Ποιά θα είναι η στάση των Σκοπίων εντός ΝΑΤΟ για τα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος;», διερωτάται ο κ. Κουμουτσάκος και καταλήγει: «Ένα είναι σίγουρο: Μια δύσκολη περίοδος για τα ελληνικά συμφέροντα άρχισε».

Τη δήλωση Κουμουτσάκου σχολίασαν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών

«Ξέρουμε πολύ καλά πώς αποκαλεί η Τουρκία τη γείτονα τόσο χρόνια διαχείρισης του ονοματολογικού από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να δούμε αν θα πέσει μέσα ο κ. Κουμουτσάκος και θα συνεχίσει με αυτήν την ονομασία επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας στον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ.

Όπως σημειώνουν, «ξέρουμε επίσης πώς αναπτύχθηκαν οι σχέσεις πΓΔΜ-Τουρκίας τα περασμένα χρόνια επί διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η εταιρική σχέση Ελλάδας-πΓΔΜ που εγκαινιάζεται με τις Πρέσπες θέτει τις σχέσεις των δύο χωρών σε νέες βάσεις και σε σχέση με τον περιφερειακό διάλογο. Ας πάψει επιτέλους η ΝΔ να αναζητά φόβητρα σε μια μικρή βόρεια χώρα για να τροφοδοτήσει σκοπίμως αναχρονιστικούς εθνικισμούς» καταλήγουη οι κύκλοι του ΥΠΕΞ.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.