Search
Close this search box.
Search

Διαγωνισμός θρίλερ: Σε εξέλιξη η δημοπρασία, με τις 3 πρώτες άδειες να έχουν “κλειδώσει” – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία

Πριν 8 έτη

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό των 4 τηλεοπτικών αδειών, αφού το μόνο σίγουρο είναι πως έχει δοθεί μια μόνο άδεια.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες του κτηρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και βάση του πλάνου που είχε δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση, μέχρι ώρας έχουν δοθεί η πρώτη άδεια, η δεύτερη, πιθανώς η τρίτη και βρισκόμαστε στη διαδικασία για την τέταρτη.

Αν το πλάνο έχει ακολουθηθεί, τότε σήμερα το βράδυ ή αύριο νωρίς το πρωί, αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Ο κάτοχος της πρώτης άδειας «κλείδωσε» την Τρίτη το απόγευμα, με την πενταμελή επιτροπή να αρχίζει αμέσως τη διαδικασία με τους υπόλοιπους επτά υποψήφιους για τις άλλες τρεις άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ώρες αργότερα χτυπήθηκε και η δεύτερη άδεια, ενώ έχει «κλειδώσει» εδώ και λίγες ώρες και ο κάτοχος της τρίτης άδειας. Πλέον έχει αρχίσει η διαδικασία για την δημοπρασία της τέταρτης και τελευταίας άδειας. Ωστόσο, άγνωστα παραμένουν τα στοιχεία των κατόχων, καθώς και το ύψος του τιμήματος που κατέβαλαν.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα εκδοθεί κυβερνητική ανακοίνωση, στην οποία θα αναφέρονται οι νικητές και το τελικό τίμημα κατακύρωσης της κάθε τηλεοπτικής άδειας, ή το σύνολο του τιμήματος και για τις τέσσερις άδειες συνολικά.

Οι ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, διαψεύδουν ότι υπάρχουν «πληροφορίες» και διαρροές, τονίζοντας ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής.

Παραμένει άγνωστο ποιοι είναι μέχρι τώρα οι δύο νικητές που έχουν πάρει άδεια, καθώς και το ύψος του τιμήματος που πρόσφεραν για να αποκτήσουν τηλεοπτική άδεια. Μάλιστα επειδή χθες το βράδυ υπήρξε έντονη φημολογία για τον νικητή του πρώτου γύρου, κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι η διαδικασία είναι κλειστή και ότι όποια ονόματα αναφέρονται στις φήμες και στις διαδόσεις, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για τον απλούστατο λόγο, ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει.

Από νωρίς χθες το πρωί, οι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες βρίσκονται «κλειδωμένοι» στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους στη ΓΓΕΕ, ενώ έχουν αφαιρεθεί προσωπικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα για να μην υπάρξει καμία διαρροή. Οι περισσότεροι έφθασαν στη ΓΓΕΕ με βαλίτσες με τα προσωπικά τους είδη, ακόμα και υπνόσακους.

Υπενθυμίζεται ότι κανένας δεν θα εξέλθει των γραφείων της ΓΓΕΕ χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να έχουν δημοπρατηθεί και οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

«Ενημέρωση με όρους καρτέλ»

Με ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο για κακοστημένο ριάλιτι, εκκωφαντικό περιορισμό του ΕΣΡ και χειραγώγηση της ενημέρωσης με όρους καρτέλ.

Η Ένωση προειδοποιεί ότι οι «4 της ιδιωτικής τηλεόρασης» -ή ενδεχομένως η όποια συμφωνία- οδηγεί σε τρίτο κύκλο ανεργίας για δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς, που είναι τα άμεσα θύματα της πολιτικής δημοπρασίας, όπως ομολογεί και η ίδια η κυβέρνηση με τον non paper, που διακίνησε και στο οποίο μιλάει για 1.000 ακόμη απολύσεις».

Η χειραγώγηση της ενημέρωσης, με όρους καρτέλ, συνεχίζει η ΕΣΗΕΑ, είναι μια επίπτωση που μόνο την κοινωνία θα πλήξει. Δίνει, όμως, διέξοδο σε παλιούς καναλάρχες να βγουν από το κάδρο, δήθεν δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση, αλλά με χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν απέναντι στους εργαζόμενους, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες που πάνε να χαθούν μαζί με τα παλιά τεφτέρια».

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.