-->
05.05.2024

Δείτε τη πρόσκληση για την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη όπου θα παραβρεθεί και ο Κώστας Καραμανλής

Στην Θεσσαλονίκη θα βρεθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου ο Κώστας Καραμανλής με αφορμή την παρουσίαση της Αγγλικής Έκδοσης του Συλλογικού Τόμου «The Greek Political Economy: 2000-2015».

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε παραβρεθεί και στην αντίστοιχη εκδήλωση της Αθήνας όπου μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό ουσιαστικά καταρρίφθηκε ο πολιτικός μύθος της δημιουργίας ελλειμμάτων τη διετία 2007 – 2009 του Κώστα Καραμανλή.

Η άποψη που διακινείτε από κάποιους, ειδικά του σημιτικού μπλοκ, ότι για «τα προβλήματα στην οικονομία ευθύνεται η διακυβέρνηση Καραμανλή», καταρρέει με πάταγο, καθώς αποδεικνύεται ότι η διόγκωση του χρέους έγινε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη μελέτη «η κατάσταση στην Ελλάδα που βρήκε τότε η κυβέρνηση της ΝΔ, ήταν ήδη προβληματική δεδομένου ότι ο Κώστας Σημίτης ως πρωθυπουργός είχε φροντίσει να μεταθέσει όλες τις λήξεις ομολόγων στο μέλλον, όπως και τις δόσεις των δανείων για τα μαμούθ εξοπλιστικά προγράμματα που είχε υπογράψει το ΠΑΣΟΚ».

Ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται λοιπόν να κάνει νέα δημόσια εμφάνιση, από τις σπάνιες που πραγματοποιεί, αλλά στοχευμένες. Εξάλλου ο πρώην πρωθυπουργός το τελευταίο διάστημα δίνει το παρών σε εκδηλώσεις που αναφέρονται στην περίοδο της θητείας του. Ο ίδιος έχει ακούσει πολλά και περισσότερα ακόμα γράφτηκαν αλλά με το πέρασμα του χρόνου καταρρίφθηκαν όπως έγινε άλλωστε και με την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου στις 19.00 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου αναμένεται να γεμίσει ασφυκτικά με τα μηνύματα να είναι πολλαπλά τόσο για τον πολιτικό κόσμο όσο και για το εσωτερικό του κόμματος της ΝΔ, όπως επιμένουν οι καλά μυημένοι. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Οικονομικό Επιμελητήριο και ομιλητές πλην των δύο συγγραφέων, καθηγητών Παντελή Σκλιά και Σπύρου Ρουκανά θα είναι ακόμα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης και ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ Αχιλλέας Ζαπράνης.

To 15minutes.gr παρουσιάζει την πρόσκληση της εκδήλωσης για την παρουσίαση  της αγγλικής έκδοσης του συλλογικού τόμου » the Greek Political Economy: 2000-2015 » τη Δευτέρα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραβρεθεί και ο Κώστας Καραμανλής.



Διαβάστε επίσης