-->
02.05.2024

Δεκτή η αίτηση της Μαρινόπουλος – Σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές η εταιρεία

Την απαραίτητη πίστωση χρόνου που χρειάζεται, ώστε να προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας κέρδισε ο όμιλος «Μαρινόπουλου», καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να της δοθεί προσωρινή προστασία από τους πιστωτές, ως τον Σεπτέμβριο οπότε θα εξεταστεί η κύρια αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

Σύμφωνα με πληροφορίες της απόφασης εξαιρούνται ακίνητα και υποχρεώσεις προς εργαζομένους.

Υπέρ του αιτήματος τάχθηκαν τράπεζες, εργαζόμενοι, ΙΚΑ και πολλοί εκ των προμηθευτών. Κατά του αιτήματος τάχθηκε ο δικηγόρος του Δημοσίου, κάτι που προκάλεσε την δυσφορία του Μαξίμου.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε προηγηθεί της απόφασης από την εταιρεία:

– Από την κατάθεση του αιτήματος της Μαρινόπουλος ΑΕ για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης στις 28 Ιουνίου 2016 μέχρι και σήμερα 1η Ιουλίου 2016 η εταιρία εξασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη του 45% των πιστωτών της, ποσοστό το οποίο εάν συμφωνηθούν οι εγγραφές των ορκωτών λογιστών μεταβάλλεται σε ποσοστό πάνω από 50%.

– Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, οι εργαζόμενοι απέδειξαν την ισχυρή υποστήριξή τους προς την εταιρεία, ενώ και πολλοί πιστωτές έδειξαν πως στηρίζουν την προσπάθεια της Μαρινόπουλος AE . Άλλωστε η εταιρεία είχε έρθει σε συμφωνία με τους εργαζομένους από χθες το βράδυ.

– Αξίζει να σημειωθεί ότι διενεργήθηκε μια άψογη διαδικασία εκδίκασης κατά την οποία το σύνολο των διαδίκων επέδειξαν το σεβασμό τους προς την Μαρινόπουλος ΑΕ.



Διαβάστε επίσης