Search
Close this search box.
Search

Διαρχία ή όχι στη ΝΔ; – Που θα “χτυπήσουν” οι 4 μονομάχοι

Πριν 9 έτη

“Αν εκλεγεί ο Τζιτζικώστας, ποιος θα εκπροσωπεί τη ΝΔ στη Βουλή;” Αυτό το ερώτημα θα θέσουν μετ΄ επιτάσεως τα επόμενα 24ωρα οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης. Οι ίδιοι θα επιδιώξουν να αναδείξουν το κενό που θα δημιουργηθεί στην ηγεσία της ΝΔ, στο ενδεχόμενο που εκλεγεί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Δηλαδή ο πρόεδρος να μην μπορεί να εκπροσωπήσει το κόμμα μέσα στη Βουλή.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει πει πως θα ορίσει δυο αντιπροέδρους. Έναν πρόεδρο της Κ.Ο. και έναν όπου θα επιμελείται το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Στον αντίποδα όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Άδωνι Γεωργιάδη μέσω δημοσίων παρεμβάσεων ζητούν από τώρα να μάθουν ποιος θα εκπροσωπεί το κόμμα στην περίπτωση που επικρατήσει ο περιφερειάρχης.

Οι δυο συνυποψήφιοι για της αρχηγία της ΝΔ, προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να εκθέσουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα στα μάτια των ψηφοφόρων του κόμματος και να αναδείξουν το μειονέκτημα που έχει η υποψηφιότητα του. Εξάλλου οι ίδιοι χρησιμοποιούν κατά κόρον το βήμα που τους δίνει το κοινοβούλιο και ακόμα περισσότερο ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Από την άλλη ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν έχει ακόμα μιλήσει αλλά η διαρκής παρουσία του στη Βουλή και οι αντιπαραθέσεις που έχει με τον Αλέξη Τσίπρα εκεί ακριβώς στοχεύουν. Να δείξουν ότι οι μάχες κερδίζονται μέσα στο κοινοβούλιο. Δηλαδή το ερώτημα που θα τεθεί ουσιαστικά είναι διαρχία ή όχι στην ηγεσία της ΝΔ;.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.