Search
Close this search box.
Search

Δολοφονική επίθεση στον Στέφανο Χίο – Πώς του έστησαν καρτέρι – Η αντίδραση που τον έσωσε

Πριν 5 έτη

«Ο Στέφανος Χίος δέχθηκε δύο σφαίρες από έναν άγνωστο που φορούσε μαύρα ρούχα και ο οποίος είχε συνεργό που τον περίμενε. Η μία πέρασε ξυστά από την καρωτίδα και η άλλη κοντά στην καρδιά, ενώ στο αυτοκίνητό του υπάρχουν δύο οπές από σφαίρες».

Αυτό τόνισαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές για την επίθεση στον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο, λίγο μετά τις 3:00, την ώρα που στάθμευε το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι του, στα Βριλήσσια.

Αμέσως μετά, ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ενώ η σύζυγος του δημοσιογράφου, που άκουσε τους πυροβολισμούς, έτρεξε στο σημείο και πήγαν με το αυτοκίνητό του στο «Σισμανόγλειο». Στη συνέχεια, όμως, ο Στέφανος Χίος διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άνδρες που φορούσαν κουκούλες είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου στα Βριλήσσια και μόλις ο Στέφανος Χίος εμφανίστηκε, ένας από τους δράστες τον πλησίασε ενώ το θύμα ήταν ακόμα μέσα στο αυτοκίνητό του και τον πυροβόλησε δύο φορές σχεδόν εξ επαφής από το παράθυρο του οδηγού.

O δημοσιογράφος αντέδρασε άμεσα, ανοίγοντας με δύναμη την πόρτα του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον επίδοξο δολοφόνο του και να μπλοκάρει το όπλο του.  Μάλιστα, άρχισε να φωνάζει- τις φωνές άκουσε και η σύζυγός του που έσπευσε να δει τι συνέβαινε.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος εμφανίστηκε αιμόφυρτος στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και από εκεί, με δεδομένο ότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε διακομίσθηκε  με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου παραμένει για νοσηλεία. Ο Στέφανος Χίος νοσηλεύεται σε καταστολή με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται ως ελεγχόμενη.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το τμήμα εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Ήδη ελέγχεται υλικό από τις κάμερες στην περιοχή και από το σπίτι του Στέφανου Χίου, ενώ αναμένεται να ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του θύματος προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε δεχθεί απειλές και από ποιους, ενώ είναι άγνωστο πότε θα είναι σε θέση να δώσει κατάθεση ο ίδιος. Μέσα στις επόμενες ώρες στο ΚΑΤ μεταβαίνει ιατροδικαστής προκειμένου να συντάξει έκθεση για τα τραύματα.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.