Search
Close this search box.
Search

Δορυφόρο για ίντερνετ… στην Αφρική

Πριν 9 έτη

Ο δημιουργός του Facebook, Μαρκ Ζάκεμπεργκ, επιχειρεί ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο, για να πετύχει το όραμα του.

«Ενθουσιασμένος ανακοινώνω το πρώτο μας έργο παροχής Internet από το διάστημα. Ως μέρος των προσπαθειών μας μέσω του Internet.org, για να συνδέσουμε τον κόσμο, συνεργαζόμαστε με την Eutelsat για να στείλουμε σε τροχιά έναν δορυφόρο που θα συνδέει εκατομμύρια ανθρώπους», έγραψε στο Facebook.

Θέλει να συνδέσει όλο τον κόσμο στο Ίντερνετ και πολλές φορές κατά το παρελθόν έχει εκφραστεί δημόσια για αυτή του την επιθυμία.

«Με τη χρήση αεροσκαφών και δορυφόρων, διευρύνουμε τους τρόπους με τους οποίους δίνουμε πρόσβαση στο Internet από τον ουρανό… Για ανθρώπους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, οι παραδοσιακές υποδομές σύνδεσης είναι αναποτελεσματικές. Γι’ αυτό χρειάζεται να εφεύρουμε νέες τεχνολογίες. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την Eutelsat, ένας νέος δορυφόρος που ονομάζεται Amos-6 πρόκειται να παράσχει διαδικτυακή κάλυψη σε μεγάλα τμήματα της υποσαχάριας Αφρικής. Ο δορυφόρος Amos-6 είναι υπό κατασκευή. Θα εκτοξευτεί το 2016 και όταν βρεθεί σε γεωστατική τροχιά θα καλύπτει μεγάλα τμήματα της Δυτικής, Ανατολικής και Νότιας Αφρικής», εξηγεί ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Καταλήγει: «Αυτή είναι μόνο μία από τις καινοτομίες πάνω στις οποίες δουλεύουμε για να επιτύχουμε την αποστολή μας στο Internet.org. Η συνδεσιμότητα αλλάζει τις ζωές (των ανθρώπων) και τις κοινωνίες. Συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να συνδέσουμε ολόκληρο τον πλανήτη -ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κοιτάξουμε πέρα ​​από τον πλανήτη μας».

Παράλληλα, έχει αναρτήσει φωτογραφίες από τον χώρο κατασκευής του δορυφόρου και τη μεταφορά του με μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ.

antonof 2  antonof

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.