Search
Close this search box.
Search

ΔΣΑ: Αντίθετος με την εξαγγελία του υπ. Δικαιοσύνης για τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου

Πριν 6 έτη

Aντίθετος με την εξαγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου της Αθήνας είναι ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, εξαγγέλοντας τη διενέργεια δημοψηφίσματος στις 5, 6, 7 8 και 11 Ιουνίου, τόσο στο χώρο των Δικαστηρίων όσο και στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κατόπιν σχετικής απόφασης του δ.σ. του ΔΣΑ.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, σε συνέντευξη Τύπου μίλησε για τις τραγικές, όπως είπε, ελλείψεις που υπάρχουν σήμερα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, ενώ έφερε ως παράδειγμα και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, η οποία αντίθετα με την Ελλάδα, συγχωνεύει τα δικαστήρια της, αντί να τα πολλαπλασιάζει.

«Αναρωτιέμαι που θα βρεθούν τα χρήματα για την σύσταση των δύο νέων Πρωτοδικείων» είπε ο κ. Βερβεσός, σε ποιον κωδικό του προϋπολογισμού θα μπει, από την στιγμή που κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης μειώνεται».

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η επίμαχη εξαγγελία συνδέεται με τις αυτοδιοικητικές και τις βουλευτικές εκλογές, υποστηρίζοντας ότι η διάσπαση του Πρωτοδικείου θα βοηθήσει τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία και θα καταστρέψει τα μικρά αλλά και τους δικηγόρους που δουλεύουν μόνοι.

«Στον διάλογο που είχαμε τελευταία, ο κ. Κοντονής δεν μας είπε ποτέ ότι σκοπεύει να κάνει τρία Πρωτοδικεία. Δεν μας κάλεσε ποτέ να μας ενημερώσει. Που θα τα κάνει, ποσό κοστίζουν, που θα βρει τα κονδύλια. Πως θα τα κάνει με τους ίδιους δικαστές; Με τον ίδιο αριθμό; Αυτήν τη στιγμή στο Πρωτοδικείο υπάρχουν 27 κενές θέσεις δικαστών ενώ συνολικά, εάν συμπεριλάβει κανείς και εκείνους που βρίσκονται σε άδεια, τα κενά φθάνουν τα 51. Οι ελλείψεις σε δικαστικούς υπαλλήλους φθάνουν το 40% των οργανικών θέσεων. Με ποιο έμψυχο υλικό θα φτιάξουμε νέα Πρωτοδικεία;» αναρωτήθηκε ο κ. Βερβεσός.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.