Search
Close this search box.
Search

Οι πασίγνωστες ηθοποιοί με την εντυπωσιακή καριέρα και οι καταθέσεις εκατομμυρίων

Πριν 9 έτη

Δύο γνωστοί ηθοποιοί, με καταθέσεις περίπου 1.500.000 ευρώ έκαστος, περιλαμβάνονται στη λίστα Βεστφαλίας – Ρηνανίας. Πρόκειται για μια γυναίκα (με επιτυχίες και στο θέατρο) και μία με μεγάλη τηλεοπτική καριέρα και απήχηση στο ευρύ κοινό, οι οποίες ταυτοποιήθηκαν μετά την έφοδο των εισαγγελικών αρχών στην αντιπροσωπία της UBS στην Ελλάδα, στην περιοχή του Ψυχικού.

Οπως μάλιστα σημείωναν με νόημα όσοι φέρονται ότι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, πρόκειται για πάρα πολύ γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, που τα γνωρίζουν ακόμη και οι… πέτρες! Μάλιστα πληροφορία κάνει λόγο και για δημοφιλή τηλεπαρουσιάστρια!

Ανάμεσα στα ονόματα της λίστας φέρεται ότι υπάρχουν και πολλοί επιχειρηματίες, δικηγόροι και γιατροί. Μάλιστα περιλαμβάνεται και άτομο το οποίο συνδέεται με τις αμαρτωλές προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων, καθώς και άλλοι που έχουν εμπλακεί κατά καιρούς σε μεγάλα σκάνδαλα!

Οι πρώτοι 50 που θα λάβουν κλήσεις από τους εισαγγελείς

Σχεδόν πενήντα από τα 10.500 πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην περίφημη λίστα, θα λάβουν από το τέλος της βδομάδας τα εισαγγελικά σημειώματα για να προέλθουν “δια υπόθεσή τους” στους οικονομικούς εισαγγελείς. Οι πρώτες κλήσεις θα σταλούν άμεσα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δρομολογώντας ταχύτατες εξελίξεις στο κεφάλαιο φοροδιαφυγή που έχει θέσει ως προτεραιότητα η κυβέρνηση.

Μάλιστα και οι επόμενες κλήσεις 50 κλήσεις θα φύγουν επίσης σύντομα από τα εισαγγελικά γραφεία αφού η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αφού σχεδόν το 95% των προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.

Μεταξύ αυτών που θα λάβουν την κλήση να εμφανιστούν στις αρχές είναι και οι δυο γυναίκες, πασίγνωστες ηθοποιοί οι οποίες έχουν βρεθεί να έχουν καταθέσεις από περίπου 1,5 εκατομμύριο η κάθε μια. Η ύπαρξη του ποσού δεν συνιστά οπωσδήποτε και ποινικό αδίκημα αλλά θα κληθούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των ποσών. Θα γίνει επίσης διασταύρωση των δηλωθέντων εισοδημάτων τους μέσω των φορολογικών δηλώσεων.

Σε περίπτωση απόκλισης, τότε πριν ασκηθεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν συμπληρωματική φορολογική δήλωση και να φορολογηθούν κανονικά όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες. Σε αυτή την περίπτωση θα αποφύγουν την ποινική εμπλοκή ενώ δεν αποκλείεται να τύχουν και ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης. Αλλιώς θα αντιμετωπίσουν κακουργήματα, όπως έλεγε εισαγγελική πηγή.

Στη λίστα Μπόργιανς, και μετά την ταυτοποίηση δεν προέκυψαν ουσιαστικά μεγάλα ονόματα. Αν και ανώτερη πηγή των ερευνών έλεγε πως “μεταξύ ενός επιχειρηματία που εσείς αποκαλείτε μεγάλα ονόματα και ενός π.χ εν προκειμένω μικροεπαγγελματία με συνολικές δηλώσεις 10 ετών στις 70.000 και καταθέσεις 3 εκατ., μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει ο δεύτερος. Κι αυτό γιατί ο μεγαλοεπιχειρηματίας μπορεί να δικαιολογήσει τέτοια ποσά, αντίθετα στην δεύτερη περίπτωση κάτι τέτοιο ουσιαστικά αποκλείεται”. Στη λίστα πάντως φαίνεται πως υπάρχουν αρκετοί δικηγόροι και γιατροί με υψηλά ποσά και επιχειρηματίες (ένας από αυτούς με καταθέσεις 12 εκατ.).

Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα Μπόργιανς περιλαμβάνει καταθέσεις συνολικού ύψους 3,6 δισ. ευρώ για το 2006 και 2,9 δισ. ευρώ για το 2008. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της Ρηνανίας – Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ – Μπόργιανς θα βρίσκεται, άλλωστε, στην Αθήνα στις 17 Ιανουαρίου για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης.

Όπως δήλωσε ο Νόρμπερτ Μπόργιανς, δε, σε συνέντευξή του (Αυγή), μόνον το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας είχε πρόσθετα έσοδα συνολικά 2 δισ. χάρη στις περίπου 120.000 εκούσιες δηλώσεις φοροφυγάδων μετά την άνοιξη του 2010.

capital.gr

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.