-->
29.03.2024

Εβρος: Νέα βίντεο με Τούρκους να ρίχνουν χημικά και δακρυγόνα

Νέα αποκαλυπτικά βίντεο που αποδεικνύουν το οργανωμένο τουρκικό σχέδιο στις Καστανιές για την πρόκληση επεισοδίων και για να «σπάσει» η φύλαξη του Έβρου είδαν το Σάββατο το φως της δημοσιότητας.

Στα βίντεο λίγο πριν τη νέα ρίψη δακρυγόνων, το Σάββατο το μεσημέρι, διακρίνονται μετανάστες να συγκεντρώνονται γύρω από Τούρκους αστυνομικούς με φανερές κινήσεις και χειρονομίες συνεννόησης, ενώ γίνεται ρίψη χημικών από την τουρκική πλευρά πολύ κοντά στο φυλάκιο των Καστανέων σε ελληνικό έδαφος.


«Όσα συνέβησαν μέχρι τώρα δεν είναι τίποτα να δείτε τι έχει να συμβεί από εδώ και πέρα» ανέφερε στο μεταξύ ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. Από χθες Σάββατο το βράδυ η Αστυνομία Ειδικών Επιχειρήσεων της Τουρκίας ανέλαβε καθήκοντα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών από την πόλη Έλαζιγ, η οποία επλήγη στις 24 Ιανουαρίου από καταστροφικό σεισμό. Ο κ, Σοϊλού αναφέρθηκε στα μέτρα της τουρκικής κυβέρνησης, αλλά και στο μεταναστευτικό, με αιχμή την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι οι Τούρκοι αστυνομικοί τερμάτισαν τις απωθήσεις μεταναστών από την ελληνική πλευρά.



Διαβάστε επίσης