Search
Close this search box.
Search

Εισαγγελέας βάζει “βόμβα” και στις τηλεοπτικές άδειες – Ζητάει προφυλάκιση επιχειρηματία

Πριν 8 έτη

Πρόταση για προφυλάκιση και παραπομπή σε δίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει καταθέσει ο Εισαγγελέας Εφετών, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών στο ποδόσφαιρο.
Όπως έκρινε ο Εισαγγελέας Εφετών που ζητά την προφυλάκιση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Β. Μαρινάκης έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους, καθώς του έχει απαγορευθεί να κάνει δηλώσεις και εμφανίσεις για θέματα σχετικά με το ποδόσφαιρο.
Ο κ. Δασκαλόπουλος έκρινε πως έχει παραβιαστεί ο όρος, καθώς έχει κάνει δηλώσεις και εμφανίσεις σε αποδυτήρια και ως εκ τούτου ζητά την άρση των περιοριστικών όρων και την προφυλάκισή του.

marinakisΑπό την πλευρά του κ. Μαρινάκη σημειώνεται ότι ναι μεν έχει ασχοληθεί με τα ποδοσφαιρικά, αλλά όχι με τα επαγγελματικά του ποδοσφαίρου.
Σύμφωνα με πηγές του Εφετείου, ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, που αφορούν τη «δράση εγκληματικής οργάνωσης»

Το αίτημα του Εισαγγελέα Εφετών θα εξεταστεί από το δικαστικό συμβούλιο Εφετών. Αυτή η τελευταία εξέλιξη στη δικαστική περιπέτεια του Βαγγέλη Μαρινάκη, έρχεται να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ένας εκ των τεσσάρων επιχειρηματιών που πήραν τηλεοπτική άδεια στη μαραθώνια δημοπρασία.

vasiliki thanouΥπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, μέσα στον Ιούλιο επισκέφθηκε την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου και κατέθεσε πειθαρχική αναφορά κατά του εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου.

Όπως είναι γνωστό η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχουν την αρμοδιότητα πειθαρχικού ελέγχου κατά δικαστών και εισαγγελέων. Ο κ. Δασκαλόπουλος ετοιμάζεται να κάνει πρόταση στο συμβούλιο Εφετών για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στο χώρο του ποδοσφαίρου, στην οποία εμπλέκεται και ο κ. Μαρινάκης.

Ακόμη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, είχε καταθέσει και αίτηση εξαίρεσης κατά του εισαγγελέα Δασκαλοπούλου, ενώ ανάλογες αιτήσεις εξαίρεσης κατά του ίδιου εισαγγελικού λειτουργού έχουν απορριφθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν.

epoΣτο μεταξύ όπως αναφέρει ο Σκάι,  συνολικά 35 πρόσωπα κατηγορούνται στο πλαίσιο της υπόθεσης για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στο χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ ως μέλη της κατηγορούνται δέκα εκ των οποίων οι εννέα είναι ή ήταν μέλη της ΕΠΟ.

Νυν και πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ (Παπακωνσταντίνου, Προύντζος, Σταθόπουλος), όπως και ο πρώην πρόεδρός της Γ. Σαρρής, νυν και πρώην πρόεδροι και μεγαλομέτοχοι ΠΑΕ (Μαρινάκης, Αρβανιτίδης, Κομπότης, Σπανός) νυν και πρώην διαιτητές της Σούπερ Λίγκας (Κάμπαξης, Ιωαννίδης, Αμπαρκιολής, Δημητρόπουλος, Γιάχος, Σπάθας), πρώην μέλη της ΚΕΔ (Μπριάκος, Δούρος), νυν και πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΠΟ (Παπανικολάου, Υφαντής, Κουρίδης), μέλη πειθαρχικών επιτροπών, προπονητές (Σα Πίντο), στελέχη ΠΑΕ (Λαναρής, Αγγελόπουλος) και οι επτά Ελληνες ποδοσφαιριστές της Βέροιας που αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό στις 6/1/2013 που θεωρείται χειραγωγημένος όπως και ο αγώνας Ολυμπιακού – Ατρόμητου 2-1 που διεξήχθη τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τα παραπάνω πρόσωπα αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, απόπειρα εκβίασης, δωροδοκία και δωροληψία και για τον κ. Μαρινάκη ηθική αυτουργία σε υπόθεση έκρηξης σε φούρνο διαιτητή. Στους περισσότερους έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ενώ οι κ. Μαρινάκης, Σαρρής και Κουρίδης κατέβαλαν εγγύηση για να μην προφυλακιστούν.

Οπως προκύπτει από το πόρισμα του κ. Κορέα και τη δικογραφία του ανακριτή κ. Ανδρεάδη που εστιάζουν στην περίοδο από την άνοιξη του 2012 έως τον Φεβρουάριο 2015 η «εγκληματική οργάνωση» λειτουργούσε εντός της ΕΠΟ και στη συνέχεια τη διεύθυνση της «εγκληματικής οργάνωσης» φέρεται να ανέλαβε πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ.

Η «εγκληματική οργάνωση», μεταξύ άλλων, όριζε συγκεκριμένους διαιτητές σε συγκεκριμένους αγώνες ομάδων που ήθελε να ευνοηθούν ή να αδικηθούν, «εξαφάνιζε» διαιτητές από τους πίνακες, ενώ επέλεγε άλλους με ανορθόδοξα κριτήρια, επιχειρούσε να επηρεάσει δικαστικές αποφάσεις υπέρ συγκεκριμένων ομάδων και «επέλεγε» το πρόσωπο του προέδρου της ΕΠΟ και χειραγωγούσε αγώνες.

Παράλληλα είχε δημιουργηθεί ένα σύστημα οικονομικά αδύναμων ομάδων στη Σούπερ Λίγκα που προθυμοποιούνταν να ενισχύονται με δανεικούς ποδοσφαιριστές, αναπτύσσοντας στενές σχέσεις με τον δανειστή.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.