-->
29.03.2024

Ενστάσεις από τον Alpha μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα: Θέτει ζήτημα ακυρότητας του διαγωνισμού

Ο νομικός εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Πάνος Λαζαράτος μετά τις εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών με την αποχώρηση της πλευράς Καλογρίτσα μίλησε για δύο ζητήματα που προκύπτουν.

Πρώτον, η αποχώρηση της πλευράς Καλογρίτσα σημαίνει πως δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα για συμμετοχή στο διαγωνισμό, οπότε δεν ήταν επί ίσοις όροις η διαδικασία.

Δεύτερον όπως προκύπτει από τα όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, ενώ σε όλα τα δωμάτια οι κάμερες κατέγραφαν τα πάντα, στο δωμάτιο του κ. Καλογρίτσα υπήρχε μια κάμερα που έχει καταγράψει μόνο κάποιες κινήσεις του. Μάλιστα ενώ όλους τους άλλους υποψηφίους τους κατέγραφαν κάθε λεπτό, και υπάρχουν στα βίντεο όλες οι κινήσεις, δεν ισχύει το ίδιο για τον κ.Καλογρίτσα, άρα τίθεται θέμα ακυρότητας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Λαζαράτος, αναφερόμενος συγκεκριμένα στο θέμα με τις κάμερες είπε: «Είδα την πρώτη μισή ώρα (σ.σ. από τα όσα έχουν καταγράψει οι κάμερες), υπάρχει ένα εύρημα υπάρχει μια μεγάλη ανισότητα ως προς τον τρόπο που καταγραφόταν ο κάθε υποψήφιος. Στο δωμάτιο καθενός υπήρχε κάμερα στην πόρτα εισόδου εξόδου. Στο δωμάτιο του κ. Καλογρίτσα, μόνο με μεγάλη δυσκολία μπορούσε να δει κανείς κάτι. Η ανισότητα είναι δεδομένη, το είδα με τα μάτια μου».

Ερωτώμενος για το αν θα προσφύγουν για το θέμα αυτό, ο συνήγορος του Αlpha είπε ότι δεν θα χρειαστεί «ο διαγωνισμός έχει τόσα προβλήματα που αυτό είναι απλά ένα ακόμη». Και πρόσθεσε: «Ολόκληρος ο διαγωνισμός πέφτει, ο συμμετέχων στο διαγωνισμό δεν είχε τα χρήματα να συμμετέχει. Συνεπώς συμμετείχε σε ένα διαγωνισμό ποντάροντας χωρίς να έχει τα χρήματα. Ένας τέτοιος διαγωνισμός δεν μπορεί να σταθεί σε καμία πολιτισμένη χώρα. Αν προχωρήσει θα προχωρήσουν όλα τα ένδικα μέσα σε διοικητικό και ποινικό επίπεδο».



Διαβάστε επίσης