Στα σκαριά βρίσκεται το πρώτο εξάστερο ξενοδοχείο της χώρας, δυναμικότητας 1.000 κλινών, το οποίο θα κατασκευαστεί στη Ρόδο.
Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 95 στρεμμάτων ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2018, ενώ το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα περιλαμβάνει 6 εστιατόρια, 9 μπαρ, conference center, fitnesscenter spa, εσωτερική πισίνα, playrooms, private cinema, private club και kids club.
Επιπλέον εντός του συγκροτήματος θα υπάρχει recreation area, water park, γήπεδα τένις, μπάσκετ, mini golf, γήπεδα 5Χ5 και πολλά άλλα.
Η συγκεκριμένη επένδυση θα υλοποιηθεί από επιχειρηματίες, που επί του παρόντος επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, και ο σχεδιασμός ανατέθηκε στους Αρχιτέκτονες, Θεοφάνη Μπομπότη και Λουκά Μπομπότη (Bobotis+Bobotis Architects).
Ένα γραφείο με διεθνή παρουσία στα σύνθετα έργα, πολλά εκ των οποίων ειναι δημοσιευμένα στην Ελλαδα καθώς και σε πολλές χώρες του κόσμου. Πρόκειται εξάλλου για το αρχιτεκτονικό γραφείο που σχεδιάζει τα περιφερειακά αεροδρόμια για λογαριασμό της Fraport.
Η Bobotis Architects (bobotisarchitects.com) ιδρύθηκε το 1976 από τον Θεοφάνη Μπομπότη και το 2005 προστέθηκε στο σχήμα και ο Λουκάς Μπομπότης. Με έδρα την Αθήνα, έχει δραστηριοποιηθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διάφορες άλλες χώρες.
Mε βραβεία και διακρίσεις σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς, σειρά δημοσιεύσεων σε διεθνείς εκδόσεις και ελληνικές, περιοδικού και ημερησίου τύπου, έχει εκπονήσει πλήθος μελετών που περιλαμβάνουν κτήρια γραφείων, μουσεία, αεροδρόμια, τράπεζες, αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπορικά κέντρα, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, yachts, εκπαιδευτικά ιδρύματα, καταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων, συνεδριακά κέντρα και πολεοδομικές μελέτες.Σε ορισμένα δε εξ’αυτών, έχει υποστηρίξει την υλοποίησή τους παρέχοντας υπηρεσίες επίβλεψης.
Οι βασικοί άξονες που αποτέλεσαν τον πυρήνα του σχεδιασμού, του ξενοδοχείου είναι :
• Η σύνδεση του έργου με την ιστορία της Ρόδου.
• Η οριζόντια ανάπτυξη του συγκροτήματος.
• Η κάλυψη λειτουργικών αναγκών επιπέδου 6*.
• Η οικολογία.
• Η δυνατότητα λειτουργίας κατά την χειμερινή περίοδο κ.α.
• Η δημιουργία ταυτότητας.
Ο σχεδιασμός στηρίχθηκε, ως όφειλε, σε μία διακριτή ιδέα (concept), η οποία αποτελεί και την ταυτότητα του έργου.Στην προκειμένη περίπτωση, η ιδέα η οποία αποτέλεσε και την βάση του σχεδιασμού, είναι η ιστορία της Ρόδου, που αποτυπώνεται και εκπροσωπείται από την Παλιά Πόλη και συγκεκριμένα από το κάστρο.
Στα πλαίσια αυτά, δημιουργείται και αναπτύσσεται ένα «τείχος», πάνω στο οποίο ένθετα, τοποθετήθηκαν εξώστες και κτιριακοί όγκοι, ως συμβολική αναφορά στις κατασκευές που προστέθηκαν στο τείχος του κάστρου στο πέρασμα των χρόνων.
Μπροστά από το συγκεκριμένο «τείχος», αναπτύσσονται υδάτινες επιφάνειες, ως επίσης συμβολική αναφορά στην Τάφρο που περιβάλλει το κάστρο, ενώ η διασπορά των υπολοίπων κτισμάτων, αποτελεί την αναφορά στην Παλιά Πόλη.