Search
Close this search box.
Search

Επιστολή του Πατριαρχείου Μόσχας στον υφυπ. Εξωτερικών

Πριν 6 έτη

Επιστολή της Ρωσικής Εκκλησίας παρέδωσε σήμερα στον υφυπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Μπόλαρη, ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόβ.

Η επιστολή του Πατριαρχείου Μόσχας αφορούσε τις πρόσφατες εξελίξεις στο ζήτημα της Αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία, με τον Μασλόβ να ζητεί την κατανόηση της ελληνικής κυβέρνησης για την ανησυχία της ρωσικής πλευράς περί επικίνδυνων συνεπειών στην Ουκρανία.

Παράλληλα, οι κ.κ. Μπόλαρης και Μασλόβ αναφέρθηκαν στις επιτυχημένες πρωτοβουλίες Ελλάδας-Ρωσίας τα τελευταία χρόνια για την προώθηση της συνεργασίας τους στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, την αγαστή συνεργασία των δυο χωρών απέδειξε το Κοινό Αφιερωματικό Έτος Ελλάδας-Ρωσίας το 2016 που κορυφώθηκε με την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ελλάδα, ενώ το 2018 ως έτος τουρισμού, συμπίπτει με την επέτειο των 190 ετών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.

Επιπλέον, με αφορμή την πρόσφατη πρόταση του Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου Νίκου Βούτση, στο πλαίσιο Ημερίδας της Βουλής των Ελλήνων για το ελληνο-ρωσικό έτος τουρισμού, ο κ. Μασλόβ πρότεινε, εν όψει και της σχεδιαζόμενης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, Μόσχα, να εξετασθεί η δυνατότητα υλοποίησης νέας πρωτοβουλίας, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε έναν ακόμη τομέα, όπως ο πολιτισμός ή η εκπαίδευση.

Ο Μάρκος Μπόλαρης, ανταποκρινόμενος θετικά στην πρόταση του Ρώσου πρέσβη, τον διαβεβαίωσε ότι θα διερευνήσει, με τις συναρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Εξωτερικών, πρόσφορες θεματικές για την ανάληψη νέας, από κοινού πρωτοβουλίας με τη Ρωσία, άμεσα υλοποιήσιμης σε συνεργασία με τυχόν συναρμόδια υπουργεία, ενημερώνοντας σχετικά τον Πρωθυπουργό.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.