Search
Close this search box.
Search

Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες – Πάνω από 12.000 χιλιάδες συμμετείχαν στο αγροτικό συλλαλητήριο – Σε διάλογο τους καλεί η κυβέρνηση

Πριν 10 έτη

Χιλιάδες αγρότες και μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν και το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή, για να διαδηλώσουν, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα κατά των μέτρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

 

2244894
2244894

«Εμείς τα παιδιά μας τα θέλουμε στην Ελλάδα, όχι στο εξωτερικό. Οι 222 βουλευτές που ψήφισαν τα Μνημόνια, ας τα στείλουν αυτοί» είπε ένας από όσους πήραν το λόγο στη συγκέντρωση.

«Τώρα με τα πόδια ή με τα τρακτέρ μήπως ήρθε η ώρα για νέο Κιλελέρ;» αναρωτήθηκε μέσω ενός συνθήματος ένας δεύτερος ομιλητής

Μετά τη λήξη της συγκέντρωσης ομάδες αγροτών αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να είναι άγνωστο αν θα πραγματοποιηθεί το απογευματινό συλλαητήριο στο οποίο, κατά πληροφορίες, θα έδιναν το παρών και ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες που επίσης διαμαρτύρονται για τα σχέδια της κυβέρνησης.

Μετά από τη μαζική παρουσία αγροτών, αλλά και εκπροσώπων άλλων κλάδων, στην χθεσινοβραδινή κινητοποίηση μπροστά από τη Βουλή, δυναμική ήταν και η σημερινή κινητοποίηση. Άλλωστε, πολλοί αγρότες διανυκτέρευσαν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ συνάδελφοί τους από όλη την Ελλάδα προστέθηκαν σε αυτούς για το σημερινό συλλαλητήριο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, στην κινητοποίηση πήραν μέρος περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι.

pame sintagma

Από Δευτέρα αποφασίζουν για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων 

Σε συνελεύσεις που θα γίνουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα θα αποφασίσουν από τη Δευτέρα οι αγρότες για τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι αγρότες θα λάβουν αποφάσεις για την κλιμάκωση, και με εναλλακτικές μορφές, των κινητοποιήσεων τους, όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Μπούτας, μιλώντας στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Μπλόκων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά το πέρας του συλλαλητηρίου, η πλειονότητα των αγροτών θα αναχωρήσει από την Αθήνα.

Διάλογο ζητά η κυβέρνηση

Την ίδια ώρα, μετά από την «κάθοδο» των αγροτών στην Αθήνα, η κυβέρνηση απευθύνει πρόσκληση σε διάλογο. Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Αποστόλου προαναγγέλλει βελτιωτικές κινήσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, πρωτοβουλίες για την αγορά των αγροτικών προϊόντων και θεσμικές αλλαγές για να αρθούν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κάλεσε τους αγρότες να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, λέγοντας ότι όλα είναι συζητήσιμα. Παράλληλα όμως προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τελεσίγραφα, όπως και ότι «αν δεν έρθουν, αναλαμβάνουν την ευθύνη».

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.