Search
Close this search box.
Search

Η ανάβαση του Τσίπρα, οι προσλήψεις των συμβούλων και ο λαγός του… Μητσοτάκη

Πριν 8 έτη
tsipras
Τσίπρα ανάβασις…
Η φετινή ανάβαση του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη μόνο εύκολη δεν είναι καθώς ο ίδιος κατανοεί ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για την κυβέρνησή του. «Πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να σώσουμε τη χώρα» φέρεται να είπε σε μια προ ημερών κλειστή σύσκεψη και συμπλήρωσε, ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι και εκλογές. Τόσο ο ίδιος όσο και οι στενοί του συνεργάτες λένε ότι η φετινή ανάβαση στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να είναι μια ευκαιρία για να αλλάξει το κλίμα. Γι’ αυτό και τις τελευταίες ημέρες ψάχνονται στο Μέγαρο Μαξίμου για να βρουν τι…δωράκια θα ανακοινώσει ο Αλ. Τσίπρας και για ποιες κατηγορίες πολιτών.
tsipras pappas
«Δεν τελείωσε τίποτα»
Ο Πρωθυπουργός και ο στενός του συνεργάτης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δεν πτοούνται από τις δημοσκοπήσεις και ελπίζουν ότι το κλίμα μπορεί με τις κατάλληλες κινήσεις να αλλάξει. «Δεν τελείωσε τίποτα» φέρεται να είπε ο Αλ. Τσίπρας σε συνομιλητή του με την υποσημείωση ότι οι εκλογές αργούν πάρα πολύ και σε 2-3 χρόνια μπορεί να αλλάξουν πολλά. «Μέχρι τότε υπομονή και κυρίως ας έχουν αντοχή όσοι τρέχουν από τώρα σπριντ, διότι η μάχη είναι μαραθώνιος. Ας προσέξει ο Μητσοτάκης μην καεί» μεταδίδουν από το Μαξίμου.
merkel
Βερολίνο; Όχι…
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ενόψει της άτυπης συνόδου κορυφής των 27 κρατών-μελών που πραγματοποιείται στη Μπρατισλάβα την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, προσκαλεί ανά ομάδες ηγέτες κρατών-μελών να επισκεφθούν το Βερολίνο. Ο Πρωθυπουργός πήρε πρόσκληση να επισκεφθεί τη Γερμανία την προσεχή Κυριακή, αλλά ενημερώθηκε η Καγκελαρία ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν μπορεί να μεταβεί, λόγω των υποχρεώσεών του την ίδια ημέρα στη Θεσσαλονίκη, για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.
 
mitsotakis foreis
Γαλάζια έφοδος στο Βορρά
Γαλάζια έφοδο στο Βορρά ετοιμάζει η Ν.Δ., η ηγεσία της οποίας αποδίδει μεγάλη σημασία στη φετινή ΔΕΘ. Και αυτό διότι θα είναι η πρώτη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρίσκεται τρεις ολόκληρες ημέρες και θα έχει πλήθος επαφών με πολλούς φορείς, ενώ στην περιοχή θα είναι όλοι οι βουλευτές. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι θα γίνει και ημερίδα για το προσφυγικό, την οποία διοργανώνει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνεργασία με το ΕΛΚ, παρόντος και του κοινοτικού επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο λαγός του Μητσοτάκη…

Να τάξει; Και εάν τάξει σε ποιο βαθμό πρέπει να γίνει; Να πει νούμερα; Να κοστολογήσει τα μέτρα ή όχι; Πολλές οι συζητήσεις στο εσωτερικό της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ. για το τι πρέπει να κάνει ο Κυρ. Μητσοτάκης με την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Ο πήχης έχει ανέβει πολύ από τις διάφορες διαρροές και μένει να φανεί κατά πόσο θα υπάρξει σαφές πλαίσιο από τον πρόεδρο της Ν.Δ. ή θα περιοριστεί σε ένα περίγραμμα θέσεων.

fek

Μπαράζ προσλήψεων συμβούλων  

Αυξάνονται και πληθύνονται οι θέσεις των ειδικών συμβούλων στα υπουργεία. Σύμφωνα με πληροφορίες συστάθηκαν άλλες 11 νέες θέσεις ειδικών συμβουλών στα πολιτικά γραφεία τριών υπουργών και αναπληρωτών υπουργών, της Ελενας Κουντουρά, του Ανδρέα Ξανθού και του Παύλου Πολλάκη. Η συνολική επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού ύψους περίπου 115.400 ευρώ για το τρέχον οικονομικό έτος και περί τις 316.000 ευρώ για καθένα από τα επόμενα έτη.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.