Search
Close this search box.
Search

Η “Δράση” του Σκυλακάκη έφερε αντιδράσεις στη ΝΔ – Τι λένε Καραμανλής και Σαμαράς για τη «μεταγραφή» του Μητσοτάκη

Πριν 8 έτη

“Εμείς προσπαθούμε να έρθουμε πιο κοντά, με τα κοινωνικά στρώματα και φέρνουμε τελικά στη ΝΔ τον Σκυλακάκη” λέει βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μάλιστα στο δεύτερο γύρο στήριξε τον Μητσοτάκη.
Η απόφαση του προέδρου της ΝΔ να “τρέξει” την προσχώρηση της Δράσης έφερε αναταράξεις στο κόμμα του αφού ο Θόδωρος Σκυλακάκης και οι απόψεις που πρεσβεύει – όπως λένε απολύσεις στο δημόσιο, μικρότερο δημόσιο και σαρωτικές αποκρατικοποιήσεις – μόνο αρεστές δεν είναι στο εκλογικό σώμα. Σε μια περίοδο μάλιστα που ο Μητσοτάκης προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Γιατί όμως η ΝΔ αποφάσισε την συνεργασία με τη Δράση, αφού ουσιαστικά, με πολλά από τα στελέχη της, το Μοσχάτο είχε ανοιχτή γραμμή;
Στο πλαίσιο της διεύρυνσης η Πειραιώς επέλεξε να προχωρήσει τώρα στις ανακοινώσεις με τη Δράση την ωρα που το ΠΑΣΟΚ πήρε τον Λεωνίδα Γρηγοράκο και τον Αχμέτ Ιλχάν, που μάλιστα μιλούσαν με τη ΝΔ. Ενω στο Μοσχάτο σημειώνουν πως η μετακίνηση της Δράσης πλαγιοκοπείται περαιτέρω το Ποτάμι, αφού στις εκλογές του 2015 τα δυο κόμματα είχαν συμπράξει.
Πάντως στο εσωτερικό της ΝΔ, ειδικά στα μεσαία στελέχη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις ενω ήδη η πρωην βουλευτής Χίου, Μαρία Σταυρινούδη και η ΔΑΚΕ ταξιτζήδων υπό τον Θύμιο Λυμπερόπουλο παραιτήθηκαν από το κόμμα μετά την προσχώρηση Σκυλακάκη.
Την ίδια ωρα η “καραμανλική” πτέρυγα δεν είδε με καθόλου καλό μάτι αυτή την εξέλιξη ενω δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο πως ο Σκυλακάκης εκτός των άλλων υπερασπίζονταν τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, υπονοώντας ανοιχτά πως για την οικονομική κατάσταση ευθύνεται η διακυβέρνηση Καραμανλή την περίοδο 2007-09.
Αλλά και στο περιβάλλον Σαμαρά θεωρούν πως η μεταγραφή της Δράσης μπορεί να μην αποφέρει τα προσδοκώμενα οφέλη που βλέπει η γαλάζια ηγετική ομάδα.
Άλλωστε κάποιοι υπενθυμίζουν πως και ο Αντώνης Σαμαράς λίγο πριν τις διπλές κάλπες του 2012 πήρε στη ΝΔ τους Βορίδη, Γεωργιάδη αλλά από την άλλη έδωσε τα χέρια και με τη Ντόρα Μπακογιάννη να επιστρέψει.
Στην οδό Πειραιώς την ίδια μέρα με τη Δράση ανακοίνωσαν και την αξιοποίηση του Γιάννη Καλλιάνου, του πρωην εκπροσώπου τύπου της Ένωση Κεντρώων, στο κομματικό οργανόγραμμα ενω όπως επιβεβαίωσε και ο Βασίλης Κικίλιας η διεύρυνση της ΝΔ συνεχίζεται. Πάντως η επόμενη επίσημη προσχώρηση θα είναι αυτή του Ιάσωνα Φωτήλα, πρώην βουλευτή του Ποταμιού.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.